Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dilluns, 25 de maig del 2020

ÈXIT DE PARTICIPACIÓ EN LES FORMACIONS DE SEGURETAT SANITÀRIA DIRIGIDES AL SECTOR ECONÒMIC I PRODUCTIU LOCAL DE BEGUR

Fins a un total de 116 responsables i persones treballadores de comerç, restaurants, bars, hotels, càmpings i agències immobiliàries van completar el període formatiu els dies 21 i 22 de maig, aconseguint així el distintiu ‘Establiment segur’ en l’àmbit de la prevenció sanitària.

 
Font: Mirada Local/Ajuntament de Begur - (25.05.2020)
 
 
 
Atès el període d’excepcionalitat per la crisi sanitària generada per la pandèmia de la Covid-19, el sector econòmic i productiu de Begur mostra el seu alt grau de conscienciació social i es prepara per adaptar-se a les circumstàncies. I en dona mostres, entre d’altres actuacions, la participació de 116 treballadors/es -de 106 empreses- en les jornades formatives de seguretat sanitària organitzades per l’Ajuntament després que la Regidoria de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme iniciés un calendari de reunions amb els diferents subsectors locals.
 
L’objectiu de la formació va ser facilitar eines i recursos al teixit empresarial de Begur, dotant els participants de coneixements teòrics en la prevenció de contagis del virus i la implementació d’elements preventius als centres de treballs de les empreses. D’aquesta manera, es va donar resposta a una de les inquietuds que els empresaris i empresàries locals van traslladar al consistori, ja que demanaven propostes per implementar mesures d’higienització i prevenció a cada empresa, tant per part dels treballadors/es com per als clients/es.
 
Un cop van finalitzar les formacions, es va fer una avaluació dels coneixements assolits mitjançant un examen a distància. Superada la prova, es farà entrega d’un distintiu d’assoliment de coneixements perquè es pugui mostrar l’adhesiu a la porta d’entrada de cada empresa. Aquest distintiu comú, que inclou com a lemes ‘Establiment segur’, ‘A Begur, cuidem de tu’ i ‘a Begur, protegim la nostra salut’, té l’objectiu d’oferir el reconeixement visible a visitants i clients que garanteixi que s’han implementat les mesures adients contra el coronavirus.
 
El regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Eugeni Pibernat, fa un balanç molt positiu d’aquestes formacions i assegura que “des del primer dia el sector comercial ha demostrat un fort compromís i una gran responsabilitat davant d’aquesta situació excepcional”. I afegeix que “des de l’Ajuntament agraïm la bona rebuda i valoració entre els assistents, i continuem treballant per desplegar accions encaminades a enfortir i atendre les necessitats de les empreses i negocis de Begur”.
 
Les sessions, que van tenir lloc el passat dijous 21 i divendres 22 de maig, es van realitzar telemàticament per videoconferència mitjançant l’aplicació Zoom, seguint així les mesures i recomanacions establertes per tal de prevenir el contagi i propagació de la Covid-19.