Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


divendres, 22 de maig del 2020

BEGUR APOSTA PER UN MODEL UNIFICAT DE TERRASSES

El municipi se suma a la proposta engegada pel Grup Costa Brava Centre, que compta amb el suport de municipis com Palafrugell, Palamós, Castell-Platja d’Aro, Calonge, Pals, l’Escala i Castelló d’Empúries.

 
Font: MIrada Local/Ajuntament de Begur - (22.05.2020)
 
Amb l’entrada en vigor de les primeres fases del Pla per a la transició cap a una nova normalitat l’Ajuntament de Begur comença a estudiar quin serà l’impacte i l’afectació que tindrà al municipi l’aplicació de les diferents mesures de desescalada; entre elles, per exemple, les que implicaran directament a l’hosteleria, la restauració i el turisme, tres dels principals sectors econòmics de la vila i del conjunt del territori i tres del sectors, també, més afectats per la pandèmia de la Covid-19.
 
Entre aquestes mesures de desescalada hi ha la reobertura al públic de les terrasses a l’aire lliure dels establiments d’hosteleria i restauració, una normativa vigent a Begur i a tota la regió sanitària de Girona des del passat 18 de maig en el marc de la fase 1 del pla de desconfinament.
 
Amb tot, la normativa relativa a la reobertura de les terrasses dictada pel govern espanyol ha generat certa incertesa entre els ajuntaments de la Costa Brava -entre ells, el de Begur-, atès que parteix de la reducció del nombre de cadires i no dona paràmetres de persones per metre quadrat.
 
Per tot plegat, diversos municipis de la Costa Brava com Begur, Palafrugell, Palamós, Castell-Platja d’Aro, Calonge, Pals, l’Escala i  Castelló d’Empúries, han decidit prendre com a referència el model de distribució de terrasses plantejat pel Grup Costa Brava Centre, per tal d’adaptar-lo de la manera més adequada a la idiosincràsia dels seus respectius municipis de cares a aquest estiu, amb el propòsit de complir amb la normativa de desescalada del confinament i de captar als usuaris, aportant-los seguretat i confiança.
 
El model plantejat pel Grup Costa Brava Centre –que va més enllà de la distribució física de taules i cadires i inclou recomanacions i protocols d’actuació a seguir- es fonamenta en l’amplada de passadissos, la distància entre taules i la creació d’un espai de recepció per a poder calcular la capacitat de cada terrassa. Així, el model pretén contribuir a crear una imatge conjunta de territori, i proposa que la resta d’ajuntaments de la Costa Brava se sumin al projecte, utilitzant els criteris homogenis del pla d’actuació establert. L’entitat, a més, s’ofereix a col·laborar amb els equips tècnics de les diferents institucions per a la correcta aplicació de la proposta.
En aquest sentit, dimecres 27 de maig el Grup Costa Brava Centre realitzarà la conferència web “Puc obrir la meva terrassa? Com distribueixo les taules i cadires” adreçada a totes les empreses del territori que tinguin terrasses al seu establiment local. La sessió es durà a terme a les 11.30 h i per a participar-hi cal enviar un correu electrònic a l’adreça turisme@begur.cat.