Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


SOTA LA BUGUENVÍL·LIA

60 anys amb 'Los Sírex'

2021

Nou cicle de programes dirigits i presentats pel periodista Josep Bofill i Blanc, col·laborador habitual de Ràdio Begur, aquest cop fent un exhaustiu repàs a la història i trajectòria del grup musical 'Los Sirex'!!


Cada divendres, a les 11.00h del matí
a Ràdio Begur!!!
(Reposició Dissabtes a les 10.00h)
 
 
A continuació, podeu triar el programa que desitgeu tornar a escoltar!!


Presentació
Emès el 26.02.21
En aquest primer programa gaudirem d'una entrevista amb el cantant bisbalenc Miquel Abras, que ens parla del seu nou treball, 'La felicitat també plora', i de les cançons que inclou, la seva preparació i projectes. 
Al tram final del programa Josep Bofill ens ha presentat el nou cicle dedicat a '60 anys amb Los Sirex', que començarà la setmana vinent. 

Entrevista a Miquel Abras i presentació Cicle '60 anys amb Los Sirex'


Programa 01 - Capítols 1 i 2
Emissió el 05.03.21
En aquest primer programa del cicle hi podreu trobar des de com va anar que naixés aquest conjunt musical fins a l'enregistrament del seu primer disc amb la discogràfica Vergara, passant per diferents ets i uts que conformen aquells inicis de Los Sirex. Com ara perquè es diuen Sirex? O com és que el seu cantant va acabar batejat com a 'Leslie' i que ell no va ser el primer cantant de grup...
Les dades, els fets, les anècdotes, sempre són explicades en primera veu per l'Antonio Miquel Cerveró, la persona que més en sap i coneix en Leslie, el cantant de Los Sirex. 

Escolta el programa aquí: Programa 01 - Capítols 1 i 2


Programa 02 - Capítol 3
Emissió el 12.03.21
En aquest segon programa, que és el tercer capítol de 60 anys amb Los Sírex, destaca la vivència del 1965 quan el conjunt barceloní va ser teloner de The Beatles en el concert que els nois de Liverpool van portar a terme a la plaça Monumental de Barcelona. També queda palès el perquè Los Sírex no han cantat en català fins l'any 2020 i, entre d'altres fets, sempre hi ha la música que ajuda a situar-nos seixanta anys enrere. Per això, també hi ha uns moments per recordar el mític conjunt palafrugellenc Els Vàmpirs, tot un referent a les comarques gironines i part de l'estranger. Val a dir que interpretat per aquesta banda de Palafrugell, es pot escoltar un tema musical amb un solo de guitarra a càrrec del músic begurenc Agustí Ponsatí, en "Ti", extret d''una actuació del 31 de gener del 2009, en la qual van ser homenatjats per la seua reconeguda trajectòria.

Escolta el programa aquí.


Programa 03 - Capítol 4
Emissió el 19.03.21

En el que és el quart capítol de 60 anys amb Els Sírex, l'Antonio Miquel (Leslie) explica el perquè van dedicar una cançó a Madrid (Madrid, Madrid -me desesperas-) i tot el que va venir llavors. Així mateix, recorda amb pèls i senyals una última actuació (fa entre deu i dotze anys) a Palafrugell, a La Bòbila. Tot plegat, amb ets i uts, sempre hi ha la música, la música Sírex. La d'ahir, d'avui, i la de sempre.

Escolta el quart capítol del programa aquí.


Programa 04 - Capítol 5
Emissió el 26.03.28

La cara més íntima de l'Antoni Miquel Cerveró, en Leslie, el cantant i líder de Los Sírex. Un capítol ple de romanticisme, solidaritat i sensibilitat, amb la música i cançons més melòdiques del conjunt, que sonen Sota la buguenví·lia...

Escolta el programa aquí


Programa 05 - Capítol 6
Emissió el 02.04.21

Com eren les Setmanes Santes de Los Sírex quan fa seixanta anys estava prohibit escoltar i interpretar música que no fos la religiosa. També hi ha un retrat d'admiració cap a la Pepa Flores, la Marisol i, així mateix, una admiració capa a les orquestres de casa nostra i en "Leslie" manifesta a més a més, la seua amistat amb algun dels músics d'aquestes formacions musicals. Tot plegat com sempre, amb molta música Sirex que, alhora, l'Antonio explica el perquè van fer una cançó a ritme de country...

Escolta el sisè capítol aqují.


Programa 06 - Capítol 7
Emissió el 09.04.21

Final d'etapa del conjunt Los Sírex. Encara que ara, des de la perspectiva del temps, sabem que van tornar el 1978. El cas és que en aquest capítol, queda palès el perquè Los Sirex van decidir plegar l'any 1971. Però al mateix temps, l'Antonio Miquel explica en primera veu com i on va conèixer a Bing Crosby o Pérex Prado, per exemple. I també, l'anècdota viscuda amb Bruce Springsteen la primera vegada que anava a fer el seu primer concert al Palau d'Esports de Badalona..

Recupera el programa aquí.


Programa 07 - Capítol 8
Emissió: 16.04.21

El 1971 Los Sírex van decidir plegar i el que no sabien en aquell llavors, era que tornarien l'any 1978. En aquest programa número 7 capítol 08, és moment per fer repàs a què va passar a nivell musical en el nostre territori estatal en el decurs d'aquells set anys senses Sírex. L'antoni Miquel en fa una valoració d'aquells anys que va ser quan va començar a posar-se de moda l'anomenada "canción del verano".

Escolta el programa des d'aquí.


Programa 08 - Capítol 9
Emissió: 23.04.21

En aquest capítol l'Antoni Miquel, en Leslie cantant de Los Sírex, explica el perquè i com va ser que van tornar als escenaris i a interpretar la seva música i temes nous, a partir del 1978. Amb tot, a més dels ets i uts del retorn d'aquest conjunt, un dels millors de la història del rock espanyol, mitja dotzena de persones, seguidores de Els Sírex i el programa Sota la buguenvíl·lia, pregunten o exposen situacions que l'Antoni Miquel respòn amb pèls i senyals, dedicant-los una cançó a cadascuna d'elles.

Escolta aquest capítol aquí.


Programa 09 - Capítol 10
Emissió: 30.04.21

Últim programa dedicat a 60 anys amb Els Sírex, Sota la buguenvíl·lia. En aquest capítol, de dues hores, no només es deixa constància del perquè "Que nos quiten lo bailao" (l'últim disc editat pels Sírex amb producció del músic i compositor Pep Sala), sinó que l'Antoni Miquel Cerveró, en Leslie, el cantant i líder dEls Sírex, fa una valoració general de situació tenint com a punt de referència la música. L'Antoni descobreix, explica i matisa si mai els ha passat pel cap fer un musical atès el seu llarg repertori alhora que recorda moments puntuals de diferents situacions. Així mateix una entrevista a en Pep Sala, que a més de produir l´últim àlbum dEls Sírex els va escriure un parell de cançons en català, fa la seva aportació ampliant els motius pels quals va voler fer aquesta col·laboració amb el que, segons explica, va ser un dels seus grups musicals de referència. D'altra banda, en Pep Sala fa cinc cèntims del que està preparant en aquests moments com per exemple un disc de versions i que està a punt de publicar un llibre...

Aquí podràs escoltar aquest ÚLTIM CAPÍTOL de la sèrie. - - - - - - - -


Girem en català.

2020
 
Programa dirigit i presentat pel nostre amic i col·laborador, el periodista Josep Bofill Blanc.

 
Cada divendres, a les 11.00h del matí
a Ràdio Begur!!!
 
 
A continuació, podeu triar el programa que desitgeu tornar a escoltar!!
 

Programa 01:
Emès el 03.04.2020
Declaració d’intencions amb reconeixement a les orquestres del nostre país. Música i entrevista a l’Antoni Mas, expresident de la Unió de Músics de Catalunya.
 
 
Programa 02:
Emès el 10.04.2020
Pinzellada a l’orquestra Montgrins. Música i entrevistes a Martí Camós, director de Montgrins, i a Carles Casanovas (Port Bo) per Acoblats.

Programa 03:
Emès el 17.04.2020
Pinzellada a l’orquestra La Salseta del Poble Sec. Música i entrevistes a Salvador Escribà, un dels músics fundadors de La Salseta i ex director de l’orquestra, i a Rafel Villanova músic La Salseta i lutier.

 
Programa 04:
Emès el 24.04.2020
Pinzellada a l’orquestra La Chatta. Música i entrevistes a en Llorenç i la Ingrid com a fundadors de l’orquestra, fent repàs a la seua extensa carrera.

Escolta el 'Programa 04' aqui.

 
Programa 05:
Emès el 01.05.2020
Pinzellada a l’orquestra La Principal de la Bisbal. Música i entrevista al seu director Francesc Cassú.
 


Programa 06:
Emès el 08.05.2020
Pinzellada a l’orquestra Huapachà Combo, recordant els seus vint-i-cinc anys en actiu (1976/77-2002). Música i entrevista a un dels seus fundadors, el músic Quimet Carreras.

Escolta el 'Programa 06' aquí.


Programa 07:
Emès el 15.05.2020
Pinzellada a cent set anys d'història de l'orquestra Selvatana. Música, i entrevistes a Josep Farràs, músic i representant de l'orquestra; Santi Escura, músic i director musical, i Eliseu Quintana, director artístic.
 
 

Programa 08:
Emès el 22.05.2020
Pinzellada a l’orquestra Di-Versiones. Música i entrevista a l'Albert Fort, un dels  fundadors de l'orquestra Di-Versiones, cantant i referent de la formació musical calongina. També hi ha un record cap a Fes-te Fotre. Si més no per allò de que tots tenim un passat...
 
 
 
Programa 09 (últim del cicle):
Emès el 29.05.2020
Programa especial fi de cicle "Girem en català (Sota la buguenvíl·lia)", amb l'Orquestra Internacional Maravella com a convidada. Entrevistem a Miquel Comadevall, músic i representant de l'orquestra; xerrem amb en Juli monguilod, ex component de l'orquestra de la que va ser membre durant 24 anys, farem un repàs a la seva trajectòria. Comptem amb la col·laboració del propietari de la discogràfica Picap, Joan Carles Doval.
*Amb aquest programa Josep Bofill i Blanc ha donat per acabat el cicle dedicat a les orquestres de Catalunya. No hi han pogut ser totes, però sí una bona representació.

Escolta l'últim programa!!!