Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dijous, 8 de febrer del 2018

PROMOCIONEN L'OFERTA DE 29,4 HECTÀREES INDUSTRIALS DE SÒL LLIURE A PALAFRUGELL

Un web que centralitza parcel·les disponibles i facilita contactes i tràmits és la primera eina per atraure inversions                   

El govern local vol millorar els polígons

 
Font: El Punt Avui (Edició Digital) - Dijous, 08/02/18 - (Emili Agulló)
 
Frías, Gómez i la responsable de la web,
Sònia Planas, ahir, en la presentació.
(Foto: E.A. - El Punt Avui)
Els sis polígons industrials i d’activitats terciàries de Palafrugell acumulen prop de 30 hectàrees de sol disponibles per construir-hi naus de diferents característiques, al marge d’algunes naus desocupades ja construïdes que també s’ofereixen en règim de lloguer o en venda. És un actiu per a l’activitat econòmica que fins ara no han explorat ni explotat gaire, a diferència dels sectors turístic –d’hotels i restaurants– o el comerç, però que volen dinamitzar amb el projecte Palafrugell Industrial .
 
La primera iniciativa del pla ha estat la confecció d’un web que centralitza tota l’oferta, amb la intenció d’actualitzar-lo a mesura que es comercialitzin solars o quedi espai vacant. La base de dades facilita el contacte amb els propietaris o administradors de les parcel·les i permet consultar la superfície útil edificable, les normes del pla urbanístic (POUM) i fins i tot les bonificacions en els tributs municipals –com ara el d’obres, l’IBI o llicències d’activitat– a les empreses que s’implantin al municipi o ampliïn instal·lacions o plantilla.
 
El regidor de Promoció Econòmica, Albert Gómez, va avançar que planegen altres accions, com ara la millora d’espais públics, l’enllumenat i la senyalització, i que negocien amb municipis de la rodalia, Begur i Regencós, l’adopció de mesures similars per integrar zones industrials properes de manera homogènia. Gómez també va reconèixer que la iniciativa es va engegar amb Juli Fernández a l’alcaldia i Guillem Genover, ara també a l’oposició, com a regidor delegat. El diputat Josep Antoni Frías va dir que l’ens supramunicipal prepara un cens de sòl industrial disponible al conjunt de la demarcació, força avançat.
 
Entre el conjunt de zones, n’hi ha que estan força tancades, com la de Vins i Licors Grau, tancada després de l’ampliació de l’empresa. I d’altres firmes com Trefinos o Forpas també s’han expandit. Però d’altres, com la segona fase de les Brugueres (83.000 m² lliures en sis parcel·les) i la Circumval·lació Nord-Brugueres (180.000 m² i 37 parcel·les) estan pràcticament verges.