Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dijous, 8 de febrer del 2018

NOVA AMPLIACIÓ DEL PORTA A PORTA

La recollida porta a porta de Begur s’ampliarà ara al nucli d’Esclanyà i al barri de Sant Josep

 
Font: Ajuntament de Begur - Dijous, 08/02/18
 
Després de l'ampliació del servei iniciada el mes passat als sectors de Mas Prats i la Xarmada-Mas Gispert, a partir del dilluns 19 de febrer, també es desplegarà al nucli d’Esclanyà i al barri de Sant Josep (avinguda de Sant Josep, carrers Migjorn, Xaloc, Gregal, Mestral, Llevant i Tramuntana).
 
Es preveu que, un cop cobert aquest sector, el servei arribi també a Aiguablava i Fornells, i per últim, abans de l'estiu, a Sa Tuna, Sa Riera i Aiguafreda.
 
Davant la propera ampliació del porta a porta als dos sectors d'Esclanyà, l'Ajuntament ha organitzat una reunió informativa pels veïns d'aquests barris, el proper dimecres, 14 de febrer, a les vuit del vespre, al Local Social Polivalent d'Esclanyà. A més, en aquesta reunió, s'informarà als veïns sobre el projecte viari del barri Sant Josep.
 
Els veïns residents a les noves àrees de recollida de residus porta a porta, hauran de portar una factura de l'aigua per adherir-se al servei i recollir els cubells, els dies 15 i 16, d’11 a 13 hores, al Local Social d’Esclanyà o el dia 17, de 9 a 12 hores, a l’àrea de Medi Ambient que es troba a l’Espai Mas d’en Pinc de Begur.
 
Tot i que el servei de recollida porta a porta comportarà l'eliminació de la majoria d'àrees actuals d'aportació, es mantindran les de les sortides del terme per Palafrugell, Regencós i Pals, a part de la pròpia deixalleria existent
 
Nucli antic d'Esclanyà. (Foto: Ajuntament de Begur)
 
 
 
Els cubells del servei Porta a Porta.
Hi ha tres models diferents: cubell airejat petit de color marró per facilitar la separació a casa de la matèria orgànica; cubell de 20 litres de color marró per a la recollida de la matèria orgànica i la fracció resta, i cubell taronja de 40 litres per a la recollida de paper i cartró, envasos i vidre. Els veïns hauran de treure els cubells amb les diferents fraccions de deixalla en els dies i hores que marca el calendari de recollida de les fraccions.
Els dilluns hi ha la recollida de les fraccions resta i vidre; dimecres, d’orgànica i envasos; divendres, d’orgànica i paper i cartró, i diumenge, d’orgànica i envasos. Les fraccions es depositen en bosses de plàstic dins els cubells específics.