Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dimecres, 7 de febrer del 2018

TONES DE ROBA PER A HUMANA

Humana recull 13,5 tones de roba usada a Begur durant el 2017

 
Font: Ajuntament de Begur - Dimecres, 07/02/18
 
 
Contenidor de recollida de roba i teixits d'Humana.
(Foto: Ajuntament de Begur)
 
 
L’organització no governamental per al desenvolupament Humana, que promou la reutilització del tèxtil, ha recollit 13,5 tones de roba a Begur al llarg de l’any passat.
 
Aquesta xifra representa un increment del 3,75 per cent respecte a l’any anterior, que va ser de 12,713 tones. La roba recollida, com també el calçat, els complements i el tèxtil de la llar, procedeix dels cinc contenidors que té l’entitat distribuïts pel municipi. “Confirma la confiança de la ciutadania per un model de gestió del residu tèxtil amb finalitat social”, es recorda des d’Humana, que afegeix: “el tèxtil és la fracció recollida selectivament amb més potencial d’aprofitament”.
 
La reutilització i el reciclatge del tèxtil contribueixen a l’estalvi de recursos, la protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic. Cada quilogram de roba que es reutilitza i no s’incinera evita l’emissió de 3,169 Kg de CO2, segons dades de la Comissió Europea. Però a part del benefici mediambiental, dóna un benefici social, ja que genera ocupació verda i contribueix a l’economia social. I, al mateix temps, permet aportar recursos a projectes de cooperació al desenvolupament.
 
Des de la seva creació, l’any 1987, Humana ha destinat més de 30 milions d’euros a diverses accions de desenvolupament.