Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dimecres, 12 de juliol del 2017

TORNA LA TRAVESSA DE S'EIXUGADOR-AIGUAFREDA

La travessa popular de natació s’Eixugador-Aiguafreda de Begur, aquest diumenge

 
Font: Ajuntament de Begur - Dimecres, 12/07/17
 
 Travessa 2016. (Foto: Ajuntament de Begur)
 
 
La travessa de natació de caire popular de s’Eixugador a Aiguafreda de Begur, que arriba a la XIX edició, tindrà lloc aquest diumenge al matí. La travessa, que organitza l’àrea municipal d’Esports, es preveu que aplegui a l’entorn d’uns 250 nedadors d’arreu de les comarques catalanes, com també estiuejants del municipi. La prova marítima, molt popular, ja que està oberta partir dels 12 anys, es concreta en cobrir la distància entre les dues cales begurenques, que es troben, aproximadament, a uns 1.000 metres. “És una prova molt familiar per gaudir de la costa begurenca”, ha recordat el regidor d’Esports, Martí Aldrich.
 
La prova s’iniciarà a les 9 del matí amb la inscripció dels participants a la cala d’Aiguafreda. I seguidament, a través d’embarcacions, els seus participants seran traslladats fins a la cala de s’Eixugador, a la banda sud de sa Tuna. Aquest any, com a novetat, els nedadors que vulguin, podran anar fins al punt de sortida a peu, a través del camí de ronda. Aquests aniran acompanyats per un guia.
 
La sortida de la travessa es preveu a les deu del matí. Hi ha set categories, segons l’edat, per cada gènere. Així trobem la de 12 a 16 anys, la de 16 a 29, la de 29 a 39, la de 39 a 49, la de 49 a 59, la de 59 a 69 i la de majors de 70 anys. Cada categoria compte amb premis per als tres primers classificats. A més, hi ha un premi per al guanyador absolut i premis per al nedador i la nedadora més veterans. En acabar la prova, tots els participants seran agraciats amb un esmorzar i una samarreta.
 
Pere Carreras, tècnic de l’àrea i impulsor de la prova, ha recordat que la travessa de natació va néixer l’any 1999 com alternativa a la cursa de Sant Pere, que va perdre públic davant una altra prova que es feia en un altre municipi gironí. La primera edició de la travessa de natació va aplegar 18 nedadors, ha explicat Carreras. Però, de seguida, la travessa va anar creixent, i actualment la mitjana de les darreres edicions ronda els 250.  L’any passat, van participar-hi un total de 287 nedadors. Fins ara s’ha hagut de suspendre, pel mal temps, una vegada; va ser l’edició de l’any 2012. A la prova, els organitzadors compten amb el suport de la Guàrdia Civil i Creu Roja. La cursa de Sant Pere de Begur, de la qual es van fer unes deu edicions, consistia en fer tres voltes al vial de circumval·lació del nucli de Begur. La sortida i la meta de la prova atlètica, que tenia un recorregut d’uns 9 quilòmetres, era a la plaça de la Vila.