Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dimarts, 11 de juliol del 2017

LA FESTA DEL CARME A BEGUR

Sa Tuna i Sa Riera de Begur tornen a fer conjuntament la Festa del Carme

 
Font: Ajuntament de Begur - Dimarts, 11/07/17
 
l’Associació de Veïns i Amics de Sa Tuna, el Club Marítim Sa Tuna, el Club Nàutic Sa Riera i l’Associació de Veïns i Amics de Sa Riera organitzen aquest dissabte al matí, per segon any consecutiu, la processó marítima de la festivitat de la Mare de Déu del Carme, a Begur. I l’embarcació que portarà la Verge serà una goleta de l’any 1922. Es tracta d’un vaixell de fusta de 7 metres d’eslora i dos pals anomenada Danitri que es va construir a les Drassanes de Barcelona i que ha adquirit el pescador de Sa Tuna, Llorenç Sais. Fins ara, les barques que portaven la imatge religiosa, de manera alternativa, eren les de pesca Llorenç, també de Llorenç Sais, i Victòria, de Gervasi Sais i pare de Llorenç.
 
Un dels instants de la celebració de la festivitat del Carme de l'any passat. (Foto: Ajuntament de Begur/Llorenç Sais)
 
 
La festa començarà dissabte a les 10,30 hores amb la sortida de les embarcacions engalanades del Club Nàutic Sa Riera cap a Sa Tuna. Allà, a l’entrada de la cala, esperaran les barques de Sa Tuna, una de les quals portarà la Verge, després de portar-la en processó des de la capella que hi ha al poble, que és municipal i està dedicada a la Verge. Un cop es trobin les embarcacions dels dos nuclis, a les 11 del matí a es Punta des Plom, aniran plegades en processó marítima fins a es Furió de Fitó, on es farà la tradicional ofrena floral mentre sona la tenora. Després retornaran totes les embarcacions a sa Tuna, on a l’esmentada capella tindrà lloc una petita cerimònia, presidida per mossèn Joan, rector de Begur,  i es recordaran les dues persones del món pescador i mariner que han mort el darrer any als dos nuclis mariners. En acabar la celebració litúrgic, cap a les 12,30 hores, totes les barques sortiran cap a Sa Riera a completar la festa. A les 13 hores es farà una ofrena floral i cantada a la Mare de Déu del Carme a la majòlica de l’entrada de can Galí i de can Bellés. I tot seguit, hi haurà un aperitiu de germanor al local social del Club Nàutic Sa Riera.
 
La festa de la Mare de Déu del Carme es va recuperar fa una desena d’anys per l’Associació de Veïns de Sa Tuna. Actualment s’ha convertit en l’obertura de les festes del poble costaner, que celebra la seva festa major a mitjans d’agost, on destaca el sopar de germanor i la festa de disfresses. I des de l’any passat, van decidir fer-ho conjuntament amb les entitats de Sa Riera, que s’havien arribat a plantejar fer-la, però, veient que ja la feien a Sa Tuna, van apostar per unir-se.