Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dimarts, 16 de maig del 2017

SERVEI DE VIGILÀNCIA I SOCORRISME A LES PLATGES BEGURENQUES

Firma del contracte per cobrir el servei de vigilància i socorrisme a les platges de Begur

 
Font: Ajuntament de Begur - Dimarts, 16/05/17
 
D'esquerra a dreta: Martí Aldrich, Joan Loureiro, Maria Lluïsa Capellà i Florentí Berta, durant la signatura del nou contracte. (Foto: Ajuntament de Begur)
 
 
L’alcalde de Begur, Joan Loureiro, i la presidenta de l’Assemblea Local de Creu Roja Palafrugell, Maria Lluïsa Capellà, han signat avui el contracte per cobrir el servei de prevenció, vigilància, salvament i socorrisme a les platges del municipi per aquesta temporada i la vinent. El servei, que cobreix Creu Roja des de 1998, s'ha signat  després que Creu Roja s’imposés al concurs convocat per l’Ajuntament.
 
Amb el nou contracte, Creu Roja amplia la temporada amb 28 dies més respecte l’any passat, cobrint les platges des del 16 de juny al 13 de setembre, i amb un augment de 54 hores de servei durant el cap de setmana. Durant la signatura hi eren presents el regidor de Sanitat i Emergències, Martí Aldrich, i el coordinador i secretari de l’assemblea palafrugellenca, Florenci Berta.
 
Els equips de socorristes estaran a les platges de Sa Riera, Aiguablava i El Racó, amb el suport d'una ambulància i dues cadires amfíbies. L'Ajuntament aporta, per la seva banda, una cadira de vigilància i habitacle de socors a cadascun dels tres punts. El cost anual del servei és de 71.174,62 euros.
 
D’altra banda, aquesta setmana també s’han signat els contractes de les autoritzacions per a l’explotació dels serveis de temporada a les platges del municipi. S'han atorgat un total de 12 serveis i, al mateix temps, s'han ampliat els serveis municipals de les platges i cales del litoral, com ara el de neteja de platges, recollida d'escombraries i col·locació de passarel·les, lavabos i dutxes. L’alcalde, Joan Loureiro, ha recordat la importància de tenir en bon estat les platges i cales, ja que el municipi viu principalment del sector turístic.
 
El litoral de Begur es caracteritza per la presència d'impressionants penya-segats, entre els quals apareixen petites platges i cales. De nord a sud, podem trobar la platja d’El Racó, la cala de l'Illa Roja, la platja de Sa Riera, la cala d'Aiguafreda, la platja de Sa Tuna, la Platja Fonda, la badia de Fornells i la platja d'Aiguablava. A més, compta amb camins de ronda per gaudir d'aquest litoral abrupte, on destaca la reserva marina de Ses Negres, que l'Ajuntament vol reactivar de cares a la nova temporada.