Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


divendres, 28 d’abril de 2017

HELENA GARCIA MELERO, A LA PRESENTACIÓ DE LA XIX CAMPANYA DEL PEIX DE ROCA DE BEGUR

La presentació de la XIX Campanya Peix de Roca de Begur, amb Helena Garcia Melero, surt al carrer amb un to artístic

 
Font: Ajuntament de Begur - Divendres, 28/04/17
 
El canvi d’ubicació i de format de la presentació de la campanya gastronòmica del Peix de Roca de Begur, és la principal novetat d’aquest any. La presentació tindrà lloc el primer dia de la campanya,  el 6 de maig, i es farà a la Plaça de Lluís Esteva i Cruañas al migdia, amb una presentació artística. En comptes de la habitual conferència a la Sala de Plens de l'Ajuntament, enguany s'oferirà una mostra de la tècnica d'art japonès 'Gyotaku' (ictiograma), a càrrec de Mireia Vila, il·lustradora de la campanya. L'acte serà conduït per la periodista i presentadora de TV3 'Helena García Melero' i, per cloure la presentació, com s'ha fet en edicions anteriors, s'oferirà una degustació de tastets de plats presentada pels 14 restaurants participants en aquesta edició.

Els cuiners dels restaurants participants en aquesta edició.
(Foto: Ajuntament de Begur)
 
 
L'art Gyotaku és una técnica d'estampació d'origen japonès, utilitzada durant el segle XIX pels pescadors japonesos, i consisteix en utilitzar el propi peix pescat com a planxa de gravat. Un cop feta la demostració artística, el públic podrà adquirir els tiquets per fer una degustació de tastets dels plats que oferiran els restaurants.
 
En aquesta edició, que es tancarà el 5 de juny,  hi participen els establiments Cal Bandarra, Casa Juanita, Costa Brava, Diferent, Galena-Mas Comangau, Hostal Sa Rascassa, Hostal Sa Tuna, Hotel Aigua Blava, Hotel Mas Ses Vinyes, Hotel Sa Punta, La Cuina, Les Brases del Toc-Hotel El Convent, Taverna Son Molas i Toc al Mar. En la campanya, cada restaurant oferirà un menú propi basat en el peix de roca amb uns preus que oscil·len entre els 38 i els 60 euros.
 
A part de la presentació i la nova imatge, la campanya presenta dues novetats més. Per un costat, es fara un sorteig entre tots aquells que degustin el menú, i els guanyadors d'aquest sorteig, aconseguiran una visita guiada i una passejada en barca pel litoral begurenc, que es faran el dia 3 de juny, coincidint amb la X Fira del Mar i Botiga al Carrer que, com habitualment, es farà durant tot el dia al centre del poble.
Per l’altre costat, el 20 de maig es durà a terme el programa de ràdio en directe El Suplement On Road de Catalunya Ràdio. En concret, es farà en directe des de Begur l’apartat gastronòmic del programa, que presenta el reconegut xef, professor de cuina i divulgador de la gastronomia Pep Nogué. La secció de Nogué tindrà lloc entre 9:30 i  10 del matí a la plaça de la Vila. A més, a les 11 del matí hi haurà al mateix espai un taller per a la mainada.
 
Aparadors i cuina popular
A més, la campanya, com es porta fent els darrers anys, es complementa amb una sèrie d’activitats diverses. Així, hi haurà el Concurs d’Aparadors, que es manté durant tota la campanya i es concreta en decorar els aparadors basats en la mostra culinària. També hi haurà el Concurs de Cuina Popular Peix de Roca, que arriba, com el concurs d'aparadors, a la desena edició. El concurs de cuina, obert a tothom, es farà el dissabte 27 de maig a la plaça Lluís Esteva i Cruañas a les 12 del migdia. Al final de l’acte, s’entregaran els premis als millors plats, com també als millors aparadors.