Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


divendres, 5 de maig de 2017

BEGUR EN FLOR, DEL 5 AL 7 DE MAIG

Begur en Flor guarneix, del 5 al 7 de maig, 35 espais de flors i art

 
Font: Ajuntament de Begur - Dimarts, 02/05/17
 
La tercera edició de Begur en Flor, que se celebra entre el 5 i el 7 de maig, ofereix un total de 35 espais de flors i art al llarg del nucli antic i de les cales de Sa Riera, Sa Tuna i Aiguafreda. La inauguració de la mostra, que organitza l’Associació de Comerç i Turisme de Begur amb la col·laboració de l’Ajuntament i dels vilatans, tindrà lloc aquest divendres, a les 7 de la tarda, a la plaça de la Vila i, a continuació, hi haurà una visita guiada amb el grup teatral Es Quinze  i una actuació musical d’Aurora Ortiz.
 
Les escales per pujar des de l'aparcament del 'Sot d'en Ferrer' guarnides. (Foto: Ajuntament de Begur)
 
 
La majoria dels espais es troben al nucli antic de Begur, però, per segon any, s’ha ampliat a tres nuclis costaners del municipi. Els espais de flors en són la majoria, ocupant espais com l’Ajuntament, l’entrada i l’interior de l’església parroquial o el pati de l’Antic Hospital. També cal destacar l’ornament del passeig Frederic Sirés a càrrec dels alumnes de la Llar d’Infants Ses Falugues, de la plaça Forgas amb fotografies dels alumnes de l’escola Dr. Arruga o la catifa  de flors per J Reixach Ralló al pati de les Escoles Velles. Sense oblidar molts espais guarnits pels propis veïns, com seran els carrers Sant Pere, de la Creu o Pi i Ralló, la plaça Forgas o les galeries Casa Gran i Begur.
 
A nivell artístic, hi haurà una escultura de l’artista local Nasi Iglesias a Aiguafreda, un mural d’Eloi Laporta i Martí Barceló al Camí del Mar o de Josep Plaja al carrer de Santa Reparada. A més, a la sala del Casino Cultural hi ha l’exposició tèxtil “Flors d’ànima” de l’escola taller Embolic de Torroella de Montgrí. I al Mas d’en Pinc es pot veure la mostra “Les flors de Begur”, del fotògraf local Francisco Cobos.
 
Imatge de l'Ajuntament guarnit especialment pel 'Begur En Flor'.
(Foto: Ajuntament de Begur)
 
 
Programa familiar
El programa, per la seva banda, ofereix un gran nombre d’actes molt diversos per a tota la família. Dissabte s’ha programat una conferència sobre “Vegetació del litoral”, a càrrec del tècnic de l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Begur, Xavier Turró, a les 12,30 hores, al mateix Mas d’en Pinc. A més, s’ha programat una flower power vinilos a l’hostal Sa Tuna i un taller d’amanides amb flors amb la xef Iolanda Bustos a la plaça de la Vila. A nivell musical, hi haurà actuacions dels alumnes de l’Aula de Música de Begur, de la Windy Hop Empordà i d’Anna Sáez i la seva banda. A més, hi haurà tallers per a nens i de composicions florals, que es repetiran diumenge.
 
Diumenge, a nivell musical, a la plaça de la Vila, hi haurà la primera trobada de corals “La Cigala Begurenca”, amb la participació de Nota Sa Veu de Begur, Mar de Veus de Begur, Anselm Viola de Torroella de Montgrí i La Coral Nit de Juny de Palafrugell.