Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dimecres, 4 de gener del 2017

SERVEI DE TRANSPORT AMPLIAT

Amplien el servei de transport de la gent gran de Begur al Centre de Dia de Palafrugell

 
Font: Ajuntament de Begur - Dimecres, 04/01/17
 
Servei de transport adaptat. (Foto: Ajuntament de Begur)
 
El govern de l’Ajuntament de Begur ha acordat per junta ampliar el servei de transport adaptat al Centre de Dia i Residència Geriàtrica de Palafrugell que presta Creu Roja. L’ampliació, que s’iniciarà a partir del proper 9 de gener, es concreta en poder fer la recollida de les persones que utilitzen el servei també a les 7 de la tarda. Per fer-ho possible, el govern begurenc ha aprovat el cost de l’ampliació, que es concreta en un importa anual de 3.663,96 euros (305,33 euros mensuals), exempt d’IVA al tractar-se d’un servei d’assistència a la tercera edat. “Era un servei necessari i amb aquesta ampliació s’ha acabat de confirmar”, ha recordat la regidora de Serveis Socials, Encarnación García.
 
L’ampliació del servei de transport adaptat al Centre de Dia i Residència Geriàtrica de Palafrugell per recollir també a les 7 de la tarda ha estat sol·licitada per l’àrea de Serveis Socials de Begur. Una ampliació prevista en l’article vuitè del conveni de col·laboració subscrit entre l’Ajuntament de Begur i el Comitè Local de la Creu Roja a Palafrugell, en data de 6 de novembre de 2015. L’acord begurenc s’ha comunicat a Creu Roja, com també a les àrees de Serveis Socials i Intervenció per al seu coneixement i efectes oportuns.
 
El servei va ser creat per les àrees de Sanitat i de Serveis Socials del nou govern a principi d’aquest mandat. A més de Begur, el servei també cobreix el municipi de Pals, que assumeixen a parts iguals una part del cost. L’altra part és assumida directament pels usuaris beneficiats. "El servei feia molta falta de feia molt temps”, ha manifestat el regidor de Sanitat, Martí Aldrich. Fins ara, el transport l'assumien els familiars dels usuaris de manera directa, amb totes les dificultats que això comportava. "El servei va sorgir d'una necessitat exposada pels familiars a l'assistenta social", ha manifestat García.