Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dimarts, 3 de gener del 2017

S'ACOSTEN ELS REIS D'ORIENT

Els Reis d’Orient rebran els infants de Begur a la plaça Lluís Esteva i Cruañas

Font: Ajuntament de Begur - Dimarts, 03/01/17


La recepció dels Reis a l'església de Begur l'any passat. (Foto: Ajuntament de Begur)
Els Reis d'Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar, rebran dijous els infants de Begur a la plaça Lluís Esteva i Cruañas. Aquesta és la principal novetat de la cavalcada de Reis d'aquest any del poble empordanès. L’any passat ja es va preveure, però, arran del mal temps, la trobada es va fer dins de l’església. En els darrers anys, la recepció amb els nens del poble s'havia fet a l'Arbreda. Els Tres Reis també aniran a Esclanyà, que tindran el punt de trobada amb els nens al local polivalent. Avui, a més, els infants que vulguin ja podran anar a veure el Carter Reial, que de 6 a 8 del vespre estarà a l’entrada de l’ajuntament, per fer-li saber el que demanen als Tres Reis. D’altra banda, avui a Begur i demà a Esclanyà, es faran uns tallers per fer fanals per anar a esperar els Reis.
 
La cavalcada dels Reis d’Orient de Begur començarà a les 6 de la tarda, passant pels carrers de Santa Reparada, de Santa Teresa i de Sant Pere, fins arribar a la plaça de la Vila. Els Reis vindran en carrosses tirades per tractors. Un cop a la plaça, aniran a peu fins a l’església parroquial per presentar-se davant el nen Jesús. Seguidament, sortiran a l’escalinata, on seran rebuts per l’alcalde, Joan Loureiro, i faran un petit parlament. Posteriorment, Melcior, Gaspar i Baltasar aniran a peu fins a l'escenari que hi haurà a la plaça de Lluís Esteva per rebre els nens. Hi haurà xocolatada i sopa. La cavalcada d'Esclanyà començarà a un quart de vuit del vespre. Aquí, els Reis aniran en trenet. I l’alcalde els tornarà a rebre. Un cop els Reis hagin tingut la trobada amb els infants, aniran a veure els nens que estan malalts a casa seva.
 
A  més, com a novetat del programa de Nadal, tindrà lloc el dia 5 a la nit, a partir de dos quarts d’onze de la nit, el ball del fanalet. El ball, amenitzat pel discjòquei local Nasi, tindrà lloc al local de la Gent Gran de Begur.
Avui, a les 6 de la tarda, arribarà el Carter Reial dalt un cavall, que entrarà al poble per l’avinguda Onze de Setembre. Un cop a la plaça de l’Església, on el rebrà la màxima autoritat local, anirà a l’entrada de l’ajuntament, on rebrà als infants. Amb l’arribada del Carter, hi haurà una xocolatada. Mentre, a la mateixa plaça hi haurà un taller per fer fanalets, que organitza enguany Espai Jove Arbreda. El taller de fanalets es farà demà dimecres, de 4 a 6 de la tarda, al local polivalent d’Esclanyà.