Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


divendres, 13 de gener del 2017

MODIFICACIÓ DE L'ORDENANÇA DE NETEJA

Begur vol implicar els veïns en la modificació de l’ordenança de neteja, que té quasi 30 anys


Font: Ajuntament de Begur - Divendres, 13/01/17
 
El govern de Begur vol implicar els veïns, mitjançant una consulta pública a través del portal web de l’Ajuntament, en la modificació de l’actual ordenança de neteja i de gestió de residus urbans, que té gairebé trenta anys de vigència. La finalitat de la participació ciutadana a través d’una consulta, segons ha acordat la junta de govern, és recollir l’opinió dels ciutadans i organitzacions més representatives afectats per la futura norma. La consulta tracta sobre els antecedents; els problemes que es volen solucionar amb la iniciativa; la necessitat i oportunitat de la seva aprovació; els objectius de la norma, i les possibles solucions alternatives regulatòries o no regulatòries. Els interessats en remetre les seves opinions tenen de temps fins al 21 de gener.
 
Reunió de l’Ajuntament per explicar el nou sistema de recollida porta a porta. (Foto: Ajuntament de Begur.)
 
 
A partir d’aquí, l’Ajuntament elaborarà el projecte d’ordenança de neteja i de gestió de residus urbans. L’alcalde, Joan Loureiro, justifica la modificació de l’esmentada ordenança davant la nova realitat social. Però també “per adaptar-se al canvi importantíssim que s’han produït en la gestió de residus sòlids urbans, així com en el nou marc normatiu”, ha recordat el màxim mandatari begurenc. Cal recordar que Begur, a partir del mes vinent, aposta per la recollida selectiva porta a porta.
 
La implicació de la participació dels ciutadans en el procediment d’elaboració de normes està establert en l’article 133 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques. L’actual ordenança de neteja i de residus urbans va ser aprovada per l’Ajuntament el 10 d’octubre de 1989.