Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dijous, 12 de gener del 2017

HOMENATGE AL PEDAGOG JOSEP PALLACH A ESCLANYÀ

Ahir va fer 40 anys que es va morir aquest gran pensador i polític


Font: El Punt Avui (Edició Digital) - Dijous, 12/01/17 - J.T.

L'acte d'homenatge al pedagog i polític Josep Pallach va tenir lloc ahir, al cementiri d'Esclanyà. (Foto: EPA - Aj Begur) 


L'Ajuntament de Begur, la Fundació Josep Pallach i diversos amics van retre ahir al migdia, al cementiri d'Esclanyà, un sincer homenatge a Josep Pallach, en el quarantè aniversari de la seva mort. Pallach va ser un pedagog i polític, considerat com el màxim representant d'un socialisme reformista, catalanista i partidari d'un solució federal amb l'Estat. L'acte va ser senzill i auster, amb la col·locació d'uns rams i, posteriorment, una visita a la vídua de Pallach, Teresa Juvé.

L'alcalde, Joan Loureiro, va recordar la seva experiència a Granollers quan va conèixer a Pallach: “El seu ensenyament ens ha impregnat a tots.” El president de la Fundació Josep Pallach, Pere Baltà, va aprofitar per agrair el suport que rep l'entitat de l'Ajuntament de Begur. En aquest sentit, l'Ajuntament col·labora amb la fundació amb el premi Josep Pallach de narrativa curta, que arriba a la tercera edició, i amb el projecte Lecxit, que té com a objectiu potenciar la lectura entre els escolars. El programa s'aplica des del 2015 als dos centres educatius del municipi, el Doctor Arruga i l'Olivar Vell.

A l'acte també hi van ser presents Miquel Reniu, Jaume Rafanell, Rafael Hinojosa, Carles Canet i els regidors begurencs Maite Martín i Martí Aldrich. Josep Pallach va néixer a Figueres el 10 de febrer del 1920 i va morir l'11 gener del 1977.