Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dissabte, 10 de desembre del 2016

BEGUR I EL COMITÈ CITASLOW 2017

Begur i Pals acolliran el Comitè de Coordinació Internacional de Cittaslow del 2017

 
Font: Ajuntament de Begur - Divendres, 09/12/16
 
Imatge dels assistents a la reunió a Saragossa de la Xarxa Cittaslow, el passat 2 de desembre. (Foto: Ajuntament de Begur)
Els municipis de Begur i Pals, membres fundadors de la Xarxa de Municipis per la Qualitat de Vida Cittaslow -ciutats lentes- de l’Estat espanyol, acolliran els dies 24 i 25 de març del 2017 l’assemblea del Comitè  de Coordinació Internacional de Cittaslow. Així es va decidir durant la reunió de Coordinació de la xarxa estatal que es va fer divendres 2 de desembre a Saragossa arran de la proposta que va presentar el seu president i alcalde de Begur, Joan Loureiro, d’acord amb la petició feta per la Xarxa Internacional durant l’assemblea d’aquest any, que es va fer a Corea del Sud. En la reunió de Coordinació a nivell estatal també hi havia, a part de Loureiro, l’alcaldessa de Pals i secretària de l’entitat, Sílvia Monar; l’alcalde de Balmaseda, Álvaro Parro; l’alcalde de Rubielos de Mora, Ángel Gracia; l’alcaldessa de Mungia, Alaitz Erkoreka; la tercera tinent d’alcalde de Begues, Margarida Camprubí, i el regidor de Morella Jorge García. També hi va assistir la gestora administrativa de la entitat Rosa M. Pedret, el gestor tècnic, Albert Costa i la secretària de l’àrea de Medi Ambient de Begur, Elisabet Tejero.
 
La Xarxa de Municipis ha acceptat d’aquesta manera la invitació feta per part de la Xarxa Internacional d’organitzar el proper Comitè Internacional de Coordinació de Cittaslow agraint la confiança a l’organització internacional amb la xarxa estatal. Amb l’organització d’aquest esdeveniment, el comitè estatal està convençut que permetrà poder mostrar la cultura, el patrimoni, la gastronomia, les tradicions i els productes dels municipis que actualment configuren la xarxa.
 
A més, durant la reunió, es va valorar molt positivament la participació de la xarxa estatal en l’Assemblea Internacional celebrada a Vizela, Portugal, com també en el Comitè de Coordinació a Jeonju, Corea, ja que van permetre mostrar les principals virtuts, valors i característiques dels municipis que la integren a nivell internacional. En la mateixa trobada, al mateix temps, es va validar la imatge gràfica de la nova pàgina web que es preveu que estigui operativa al llarg del primer trimestre del 2017 i que permetrà difondre els punts forts de la xarxa a nivell estatal i internacional.
 
Per poder facilitar l’intercanvi de bones pràctiques i experiències a nivell internacional, la xarxa va decidir que cadascun dels municipis integrants treballarà en consonància a les seves qualitats en àmbits com el turisme, l’agricultura, l’educació, la creativitat, la planificació urbanística i patrimonial, el mercat i els productes locals i el web i les noves tecnologies.
 
El president de l’entitat també va explicar que hi ha més de 25 municipis interessats en formar part de l’entitat, que n’aplega actualment 8. Segons es va acordar, s’estudiarà, conjuntament amb el Comitè Internacional, la idoneïtat de l’entrada de nous municipis a la Xarxa, donant preferència als que formin part de territoris i comunitats autònomes que encara ara no tinguin representació.