Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dimecres, 30 de novembre del 2016

AIGUA MÉS BARATA A BEGUR

Aigua més barata a Begur amb el nou gestor i també davant les fuites fortuïtes

Imatge de la Sala de Plens durant la sessió d'ahir a la nit.
(Foto: Ajuntament de Begur)
 
Font: Ajuntament de Begur - Dimecres, 30/11/16
 
El ple de l’Ajuntament de Begur, reunit ahir a la nit, va acordar adjudicar la contractació de la gestió indirecta, en règim de concessió, dels serveis municipals d’abastament domiciliari d’aigua potable i de clavegueram del municipi a l’empresa Companyia General d’Aigües de Catalunya per un preu anual d’1.072.888,38 euros. D'aquesta manera s'aconsegueix un dels principals objectius marcats, segons recordava ahir l'alcalde, que és abaratir el preu de l'aigua. Una rebaixa que també es farà a les fuites fortuïtes en canviar-se l’article que ho regula, ja que, a partir d’ara, es facturarà tota l’aigua amb el primer tram del consum, que és el més econòmic.
 
El contracte de la nova gestió dels serveis d’aigua potable i clavegueram, que es va aprovar sense cap vot en contra, és per un període de 5 anys, més 4 de prorrogables. La Companyia General d’Aigües de Catalunya s’ha acabat imposant a tres empreses més, entre les quals hi havia Sorea, que és la que ha gestionat la concessió del servei de l’aigua dels darrers 50 anys.
La proposta d’Aigües de Catalunya es concreta en quatre apartats: servei d’abastament d’aigua, per un import de 916.090,3 euros anuals; servei de clavegueram, per 116.097,92 euros anuals; servei de cobrament d’altres taxes, 13.500 euros anuals, i servei per la prestació de serveis addicionals, 27.200,15 euros anuals.
 
L’Ajuntament de Begur va treure a licitació els dos serveis en esgotar-se el termini màxim de concessió, que és de 50 anys. Sorea (abans SAUR SA) gestionava el servei municipal d’aigua potable des de l’11 d’octubre de 1966, mentre el del clavegueram ho feia des del 28 de febrer de 2001. Un cop aprovades les clàusules, les empreses interessades van tenir dos mesos per presentar les seves proposicions. El ple de juliol va valorar les al·legacions presentades per les empreses interessades. I la setmana passada ja es va obrir el tercer sobre del concurs, amb la valoració econòmica, per decidir l’adjudicació. A part d’Aigües de Barcelona i Sorea, es van presentar les empreses Acciona Aigua Servicio SL i FCC Aqualia SA.
 
 
Fuites més econòmiques
El ple begurenc també ha aprovat, per unanimitat, una modificació del reglament del servei de proveïment domiciliari d’aigua potable per abaratir el preu de l’aigua davant fuites fortuïtes. La modificació afecta l’article 59, que tracte de la facturació sobre supòsits de fuita d’aigua. A partir d’ara, l’entitat subministradora aplicarà en la factura corresponent als metres cúbics corresponents a una fuita fortuïta la tarifa del primer tram de consum, que és la més econòmica.