Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


divendres, 7 d’octubre del 2016

REHABILITACIÓ DE CAMINS A BEGUR

Begur rehabilita el Camí de l’Aigua i després farà el mateix amb els Camins Vells de sa Tuna i de Fornells-Aiguablava
 
Font: Ajuntament de Begur - Divendres, 07/10/16
 
L’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Begur està rehabilitant actualment el Camí de l’Aigua, que es va recuperar l’any 2010 i és l’antic sender que uneix Begur amb el nucli mariner de sa Riera. Un cop enllestit, Medi Ambient té previst continuar amb altres dos camins més. Per un costat, el condicionament del Camí Vell de de sa Tuna, que uneix Begur amb el nucli mariner de sa Tuna. Per l’altre, una acció integral del Camí Vell de Fornells-Aiguablava, que va de la carretera de Begur a Palafrugell fins al port esportiu de Fornells. “Cal mantenir en bon estat els senders que hi ha al municipi, conscients que són un atractiu més pels turistes i una zona d’esbarjo per a la gent del municipi”, segons ha manifestat l’alcalde accidental, Marià Renart
 
Millores al Camí de l’Aigua, que uneix Begur amb sa Riera.
Foto: Ajuntament de Begur
 
 
Des de fa unes setmanes ja s’està actuant al Camí de l’Aigua, que porta aquest nom perquè va serpentejant la riera que neix a la zona de l’Arbreda i acaba al nucli de sa Riera. L’actuació es concreta en condicionar tots els elements que s’han fet malbé al llarg d’aquests sis anys que es va recuperar i restaurar. Així, es desbrossa les vores, es refan les parets seques caigudes, es reposen els graons trencats o es canvien les peces de fusta malmeses de les baranes. “És una operació integral”, ha recordat el tècnic de Medi Ambient, Xavier Turró. El Camí de l’Aigua fa uns 2.600 metres, amb un desnivell de 178 metres. Al llarg del seu recorregut, passant per boscos de ribera i mediterrani, es poden veure construccions diverses del seu passat rural i agrícola, com una cisterna, el safareig del mas Gispert o el molí del mas Mató.
 
Un cop s’enllesteixi el condicionament del Camí de l’Aigua es farà el mateix al Camí Vell de sa Tuna, que té la sortida a l’altre costat del nucli, al pàrquing del Sot d’en Ferrer, i acaba al nucli mariner de sa Tuna. Aquest sender té un recorregut una mica més curt, ja que fa 2.300 metres, i el seu desnivell és de 200 metres. El camí creua diverses vegades la carretera sinuosa que porta al nucli costaner.
 
I finalment, la tercera actuació prevista és la del Camí Vell de Fornells-Aiguablava. Aquest sender comença a la cruïlla de la carretera de Begur a Palafrugell, per Esclanyà, i la carretera que va a Fornells i Aguablava. En aquest cas, a diferència de les dues accions anteriors, es preveu una actuació més important, ja que actualment es troba en força mal estat.  Aquest vial, que acaba al port de Fornells, fa uns 1.250 metres, amb un desnivell de 125 metres. Des d’aquí, i pel camí de ronda existent es pot arribar, cap al nord, a la platja Fonda, i cap al sud, a la platja d’Aiguablava.