Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


divendres, 7 d’octubre del 2016

ELS ALCALDES DE BEGUR I PALS, A COREA

Els alcaldes de Begur i Pals participen al Comitè Internacional de Coordinació de Cittaslow que es fa a Corea
 
Font: Ajuntament de Begur - Divendres, 07/10/16
 
Durant la visita a Corea del Sud, d'esquerra a dreta, un dels mandataris coreans, Albert Costa, Joan Loureiro, Margarida Camprubí i, a la dreta, Silvia Monar. (Foto: Ajuntament de Begur)
 
Els alcaldes de Begur i Pals, Joan Loureiro i Sílvia Monar, com a president i secretària de la Xarxa de Municipis per la Qualitat de Vida Cittaslow –ciutats tranquil·les- de l’Estat espanyol, participen fins diumenge a l’assemblea del Comitè Internacional de Coordinació de Cittaslow que es celebra a la ciutat de Jeonju (Corea del Sud). Els dos membres de l’òrgan de representació d'aquesta xarxa estatal, hi han estat convidats junt a la tercera tinent d’alcalde de Begues, Margarida Camprubí, i el gestor tècnic de l’entitat, Albert Costa.
 
L’assemblea internacional pròpiament dita tindrà lloc demà dissabte. L’alcalde de Jeonju, SeungSu Kim, serà l’encarregat de donar la benvinguda a tots els representats. Seguidament, parlaran el president de Cittaslow, Stefano Pisani, i el president de Cittaslow Corea, Dehyun Sohn i durant la trobada es tractaràn temes diversos.
 
La delegació durant la visita a Jecheon, a Corea del Sud.
(Foto: Ajuntament de Begur)
 
La delegació estatal aprofitarà l’estada al país asiàtic per visitar i conèixer diversos ajuntaments sud-coreans integrants de Cittaslow, tal com van fer les delegacions Coreana i Xinesa d'aquest mateix òrgan, quan van visitar-nos el juny passat, aprofitant que visitaven espanya per la trobada que es feia a Portugal.
 
 
 
Cittaslow de l’Estat espanyol
La Xarxa Cittaslow de l’Estat espanyol es va començar a gestar l’any 2003 a iniciativa de Palafrugell. Des del primer moment, Palafrugell, Pals i Begur van començar a treballar per adherir-se al moviment juntament amb altres municipis de l’Estat espanyol. Finalment, l’any 2008, crear l’Associació. Actualment, hi ha una quinzena de municipis estatals interessats de formar part de la Xarxa.
El moviment de Cittaslow va iniciar-se a Itàlia l'any 1999 amb l'objectiu de combatre el frenètic ritme de vida actual, apostant per ciutats tranquil·les i de bon viure i contra l'estrès i, en pocs anys, s’ha anat extenent pels 5 continents.