Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dimecres, 19 d’octubre de 2016

L'AJUNTAMENT DE BEGUR TAMBÉ S'HA D'EXPLICAR PEL 12-O

Ahir van rebre el requeriment del subdelegat estatal per haver deixat treballar la plantilla per la Hispanitat

 
Font: El Punt Avui (Edició Digital) - Dimecres, 19/10/16 - Emili Agulló
 
La seu de l'Ajuntament de Begur. (Foto: E.A. - E.P.A.)
El govern municipal de Begur també haurà de respondre al requeriment de dades del subdelegat del govern estatal, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, perquè confirmi de manera oficial si al consistori begurenc s'hi va treballar el 12 d'octubre. L'alcalde, Joan Manel Loureiro (Junts per Begur i Esclanyà-ERC) confirmava ahir que a primera hora del matí havien rebut la carta de la Subdelegació, i avançava que la respondran: “Facilitarem tota la informació perquè no tenim res a amagar ni s'ha fet res dolent”, reblava.
 
D'una banda, l'alcalde esperava rebre la missiva després que dilluns ja hagués arribat a altres consistoris, però en el cas de Begur Loureiro no amagava la “sorpresa, perquè l'any passat i l'anterior ja hi va haver funcionaris que van optar per treballar i no va passar res” ni es va cursar cap més requeriment.
 
Com ha anat passant des del 12-O del 2014, quan Loureiro ja formava part de l'aleshores govern de CiU com a tinent d'alcalde d'Hisenda i Recursos Humans, els funcionaris i personal laboral interí de l'Ajuntament de Begur podien triar treballar el Dia de la Hispanitat si així ho decidien, a canvi de recuperar el dia festiu en una data diferent: “Alguns preferien agafar lliure el dia de l'antiga festa local o bé compaginar el calendari amb festes locals d'altres poblacions o dies de lliure disposició de les escoles”, argumentava Loureiro.
 
 
Seguiment menor.
En qualsevol cas, el govern local destacarà que no es va forçar ningú a treballar el 12 d'octubre, en què només 5 treballadors de la vuitantena que integren la plantilla municipal van acudir al seu lloc de feina. L'alcalde, els altres dos regidors d'ERC i el tinent d'alcalde del Bloc Marià Renart també van ser presents a les oficines de l'ajuntament.