Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dimarts, 18 d’octubre del 2016

ES CONSOLIDA EL FESTIVAL DE CINEMA DE BEGUR

El Festival Internacional de Cinema de Begur es consolida al segon any i permet allargar la temporada

 
Font: Ajuntament de Begur - Dimarts, 18/10/16
 
 
El Festival Internacional de Cinema de Begur, que organitza l’Associació de Comerç i Turisme de Begur i el grup promotor Cinefest amb la col·laboració de l’Ajuntament, va cloure diumenge la segona edició amb la consolidació de la mostra, tant a nivell de públic com de programació de films. “La gent que en dubtava, ara ja se’l creu”, ha afirmat la gran impulsora del festival, Clara Dato, que ja comença a treballar per a l’edició de l’any vinent, on ja es preveu la presència de la República de Cuba. Un èxit del festival que ha beneficiat al conjunt del municipi, allargant així la temporada turística. “El festival neix, com altres activitats, per allargar la temporada”, ha recordat el regidor de Turisme i Promoció Econòmica, Eugeni Pibernat.
 
“Jo em quedo amb la imatge de dissabte al vespre, amb el cinema ple i gent fent cua per entrar”, ha recordat Dato, que també ha volgut destacar el concert de dissabte a la nit de la cantant Meïa a la plaça de la Vila amb les terrasses plenes de gent. “Ha estat un gran èxit, amb un increment important de públic que ha fet que el festival, en dos anys, ja es pugui dir que està consolidat”, ha afirmat la seva ’”alma mater”. Una afirmació que també defensa Pibernat. “El que més m’ha impactat del festival és el salt qualitatiu, però, sobretot, la resposta del públic, que va omplir el cinema, els carrers i les terrasses durant tot el cap de setmana”, ha assenyalat el regidor de Turisme i Promoció Econòmica, que defensa la celebració d’esdeveniments al municipi que ajudin a la desestacionalització amb un valor afegit, com és el cas de la mostra, que aplega un públic cultural.
 
Dato ja ha manifestat que ja han començat a parlar de cares a la programació de l’any vinent i que ha vist “molta complicitat”. Així, estan acabant de negociar la implicació de la República de Cuba amb el festival. Els organitzadors han mantingut ja diverses reunions de treball amb responsables culturals del govern de Cuba i amb la cònsol general de Cuba a Catalunya, Mabel Arteaga, que, fins i tot, va venir a l’acte inaugural de la mostra, divendres passat. “Volem que Cuba tingui un apartat per promocionar les seves pel·lícules, directors i actors”, ha recordar Dato.
 
Divendres, durant la inauguració del festival, Joan Loureiro, junt a Mabel Artega, Joan Vall Karsunke i Marc Carreras, d'esquerra a dreta. (Foto: Ajuntament de Begur)
El festival es va cloure diumenge amb l’entrega dels premis: la pel·lícula “Callback”, de Carles Torras, va guanyar el Corall d’Or, mentre “L’amant del silenci”, de Jordi Cadena es va endur el premi especial del jurat. El jurat del festival també va decidir fer dues mencions. Una, al film “The Oath”, de Baltasar Kormàkur, per l’excel·lència del  treball del seu repartiment. I l’altra, a la pel·lícula “I, Daniel Blake”, de Ken Loach, per la sensibilitat en tractar un problema social que ens preocupa a tots. En l’apart del curtmetratges el primer premi va ser per al film “No me quites”, de Laura Jou i el segon, per “Graffiti”, de Lluís Quílez.
 
Carles Torras, junt a Joan Loureiro, amb el premi del festival, el 'Corall d'Or', per la pel·lícula 'Callback'. (Foto: Ajuntament de Begur.)
A més, el festival, que es va inaugurar divendres amb una projecció destinada als escolars del municipi, va homenatjar al cineasta José María Nunes i a l’escriptor i periodista Lluís Molinas, autor de nombrosos llibres del cinema i de la relació de la Costa Brava amb el setè art. El festival, a més, va produir, en col·laboració amb el Centre Experimental de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals de Catalunya, l’exposició de fotografies “Filmmakers. Cannes exterior día”, del fotògraf i cineasta Joan Vall Karsunke.