Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dimarts, 18 d’octubre del 2016

PRESSIÓ ALS AJUNTAMENTS QUE VAN TREBALLAR EL 12 D'OCTUBRE

L'Estat ha requerit als consistoris de Celrà, Viladamat, Verges, les Preses i Mieres que confirmin que van obrir i si hi havia empleats públics

Han enviat 58 requeriments a municipis catalans

Font: El Punt Avui (Edició Digital) - Dimarts, 18/10/16
 
L'equip de govern de Celrà en una reunió de treball el 12 d'octubre.
(Foto: Manel Lladó - El Punt Avui)
La Subdelegació del Govern ha fet arribar cartes als ajuntaments de Celrà, Viladamat, Verges i Mieres (tots aquests governats per la CUP) i al de les Preses (governat per CiU) perquè li confirmin que van obrir el 12 d'octubre, quins serveis van prestar i si hi havia empleats públics treballant. En el document, signat pel subdelegat del govern a Girona, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, es reclama també una còpia de l'acord pel qual es va obrir el consistori. L'Estat ha enviat el mateix requeriment a 58 municipis d'arreu de Catalunya.
 
La reacció dels alcaldes de la CUP (Dani Cornellà, de Celrà; Ignasi Sabater, de Verges; Enric Domènech, de Mieres, i Robert Sabater, de Viladamat) no s'ha fet esperar. Ahir mateix van considerar “absurda” la petició i van assegurar que la ignoraran. L'argument dels cupaires és que la informació ja és de domini públic, anunciada a través dels mitjans de comunicació o dels acords publicats a les respectives pàgines web i, per tant, consideren “innecessari formalitzar cap mena de resposta”. Recorden que l'obertura de l'edifici consistorial el 12 d'octubre “no és una pràctica nova” i que en el cas de Celrà i Viladamat ja és el cinquè any que s'obre. “Sempre s'ha fet amb absoluta normalitat i anunciant-ho obertament, i mai no s'ha rebut cap tipus d'advertiment ni amonestació. Per això, sorprendria ara aquesta petició si no fos per l'enrenou causat enguany per la denúncia del PP de Badalona, que ha fet disparar novament els engranatges de l'Estat per atacar l'autonomia municipal i el moviment independentista”, consideren
 
 
Dilapidació de Recursos
 
Avisen, a més, que continuaran aplicant els acords municipals pels quals van decidir obrir el 12 d'octubre, “sempre respectant la llibertat d'opció del personal municipal”, hi afegeixen.
 
Els alcaldes insten la Subdelegació del Govern de l'Estat a Girona a “deixar de dilapidar els seus recursos, que financem entre tots, en persecucions ideològiques que denoten una clara falta de sentit del ridícul.