Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dilluns, 10 d’octubre de 2016

COMITÈ INTERNACIONAL DE CITTASLOW A BEGUR

Begur acollirà el Comitè de Coordinació Internacional de Cittaslow de l’any vinent
 
Font: Ajuntament de Begur - Dilluns, 10/10/16
 
Imatge dels representants de les delegacions internacionals de Cittaslow a la trobada del passat dissabte a Jeonju. (Foto: Ajuntament de Begur)
 
El municipi de Begur, actuant en representació de la Xarxa de Municipis per la Qualitat de Vida Cittaslow –ciutats tranquil·les- de l’Estat espanyol, acollirà el 24 i 25 de març de l’any vinent l’assemblea del Comitè de Coordinació Internacional de Cittaslow. Així s’ha decidit durant l’assemblea d’enguany que s’ha fet aquest dissabte a la ciutat de Jeonju (Corea del Sud), la qual ha comptat amb la presència de l’alcalde de Begur, Joan Loureiro, que és el president de Cittaslow estatal. En l’assemblea de Jeonju també hi eren presents l’alcaldessa de Pals i secretària de l’entitat estatal, Sílvia Monar, la tercera tinent d’alcalde de Begues, Margarida Camprubí, i el gestor tècnic de l’entitat, Albert Costa.
 
La proposta de fer la trobada del Comitè de Coordinació Internacional de Cittaslow l’ha fet la pròpia entitat internacional. I el president de l’estatal i alcalde de Begur ha acceptat la invitació, a part d’agrair la confiança de l’entitat en l’organisme que presideix. A més, s’ha convidat a la Xarxa estatal a formar part dels diferents grups de projectes. Actualment ja forma part del grup de projectes de turisme, però també n’hi ha d’educació, agricultura, planificació urbana, mercat, web i creativitat. D’altra banda, Loureiro ha explicat que la Xarxa que presideix està formada actualment per 8 municipis i que n’hi ha 15 més interessats a formar-ne part. “Ho estudiarem conjuntament amb el Comitè Internacional per veure la idoneïtat de la seva entrada a la Xarxa”, ha manifestat el president estatal.
 
Imatge de la reunió del Comitè Internacional Cittaslow a Jeonju, el 8 d'octubre passat. (Foto: Ajuntament de Begur)
 
A més, la delegació estatal ha aprofitat l’estada al país asiàtic per visitar i conèixer diversos ajuntaments sud-coreans integrants de Cittaslow. “Volem conèixer de primera mà com es gestionen i poder intercanviar informació”, ha manifestat Loureiro, que dijous van visitar el municipi de Jecheon.
 
Durant la trobada del Comitè de Coordinació, que es va acabar ahir diumenge després de 4 dies, el president de Cittaslow Internacional, Stefano Pisani, ha presentat la nova pàgina web de Cittaslow, on es vol potenciar la imatge i facilitar la consulta de tots els pobles que en formen part. A més, s’ha conegut l’inici de l’himne de l’organisme internacional, que es preveu que estigui enllestit de cares a la trobada de l’Assemblea Internacional que es farà l’any vinent, del 5 al 12 de maig, a Austràlia.
 
El Comitè de Coordinació Internacional estava format per 9 països i també per 12 membres en representació dels seus pobles, segons ha presentat el president de Cittaslow Corea, Dehyun Sohn. Abans, l’alcalde de Jeonju, SeungSu Kim, ha donat la benvinguda a tots els representats.