Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dilluns, 8 de març del 2021

LA REIVINDICACIÓ DE LA IGUALTAT I EL FEMINISME LIDEREN EL 8M A BEGUR I ESCLANYÀ

L’Ajuntament posa en valor l’alta participació assolida en les diferents propostes que s’han organitzat al municipi per a commemorar el Dia Internacional de les Dones.

Font: Mirada Local - 08/03/21

Begur i Esclanyà deixen enrere un cap de setmana en què les activitats lúdiques i reivindicatives per a commemorar el Dia Internacional de les Dones -que té en avui dilluns, 8M, el seu dia neuràlgic- han estat les protagonistes, gràcies a la implicació de veïns i veïnes i entitats.





Les diferents propostes impulsades per la Regidoria de la Dona i el teixit associatiu local han comptat amb una alta participació malgrat el context de pandèmia, i des de l’Ajuntament es vol agrair públicament la implicació de la població en una diada que enguany, més que mai, esdevé d’especial rellevància. I és que el 8M d’aquest 2021 posa l’accent en com la Covid-19 ha fet paleses les greus discriminacions que encara s’exerceixen sobre les dones, i aposta per a seguir lluitant perquè aquesta crisi no suposi un pas enrere en cap dels avenços socials que s’han assolit els darrers anys.

Gemma Coll, regidora de la Dona, explica que “la valoració que fem del seguiment d’aquest 8M a Begur i Esclanyà és molt positiva”, i destaca que “les diferents propostes que hem celebrat ens han permès comprovar de primera mà que la lluita segueix ben viva i que cada cop són més les persones sensibilitzades al respecte”.

Avui dilluns, 8 de març, l’equip de govern de l’Ajuntament de Begur ha compartit a les xarxes socials del consistori un vídeo amb la lectura del manifest del Dia Internacional de les Dones. I al llarg dels darrers dies la vila ha acollit propostes com la xerrada-taller “El poder de la menstruació”, a càrrec de la psicòloga i psicomotricista relacional Montse Romero i amb la presència d’una dotzena d’assistents; la conferència “Dones compositores al llarg de la història” i el concert “Heroïnes” de Neus Mar, amb prop d’una quarantena de persones al públic; una classe de ioga per a la dona a la platja d’Aiguablava, amb totes les places ocupades; o la il·luminació de color lila que han lluït el Castell de Begur i la Torre d’Esclanyà.

A més, fins al 15 de març es pot visitar a la Biblioteca l’exposició “Dones”; i fins al dia 27, la Sala d’Exposicions de les Escoles Velles acull la mostra “Mujeres coloridas” de Martina Van Noort. El programa d’activitats el complementen els tallers que es duen a terme fins al 13 de març a les escoles Doctor Arruga i Olivar Vell.