Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dimarts, 28 d’abril del 2020

REACTIVACIÓ DEL SERVEI DE RECOLLIDA DE RESTES VEGETALS I VOLUMINOSOS

Per sol·licitar la recollida d’aquests residus a partir d’inicis del mes de maig, l’Ajuntament recorda que es pot fer a través de l’aplicació mòbil Civiwaste.

Per a més informació sobre com descarregar l’App i sol·licitar els serveis, consulteu aquest enllaç.

 
Font: Mirada Local/Ajuntament de Begur - (28/04(2020)
 
Després d’aturar-se temporalment els serveis de recollida de voluminosos i restes vegetals un cop es va decretar l’estat d’alarma pel coronavirus, l’Ajuntament de Begur anuncia que es reprendran ambdós serveis a partir del mes de maig. En el cas de la recollida de restes vegetals, la recollida es reactivarà a partir del divendres dia 1, mentre que la recollida de materials voluminosos es començarà a fer a partir del proper dimarts dia 5 de maig.
 
D’altra banda, el consistori informa que el servei de recollida de residus porta a porta s’ha mantingut plenament operatiu durant el període de confinament. A més, es recorda que la deixalleria segueix tancada per als usuaris domèstics, mentre que des del passat 17 d’abril va reobrir les seves portes només per a usuaris procedents d’activitats econòmiques. Els horaris d’obertura són de dilluns a dissabte, de 8:30 a 13 h, i de dimecres a divendres, de 14:30 a 18 h.
 
 
Instruccions per a la correcta gestió dels residus domèstics durant el confinament
Les llars amb casos positius de Covid-19 han d’adoptar un seguit de mesures en la gestió dels seus residus en cas d’utilitzar les àrees d’emergència. El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic va aprovar un seguit d’instruccions per a la gestió dels residus domèstics durant la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19. En el cas de Begur i d’Esclanyà, les mesures a adoptar per part dels veïns i veïnes es poden consultar en aquest enllaç.
 
 
Què puc fer a través de l’app Civiwaste?
A través de l’aplicació es pot sol·licitar el servei de recollida de voluminosos i de restes vegetals, comunicar incidències o compartir informació de voluminosos amb la resta d’usuaris de l’aplicatiu per tal de fomentar-ne la seva reutilització. Tots els usuaris que fan ús de l’app Civiwaste poden tenir el control del servei de recollida de residus porta a porta que es duu a terme en el seu domicili: comunicant incidències amb els cubells de recollida, consultant el calendari de recollida, informant en cas que no s’hagi produït la recollida, o activant o desactivant el servei de recollida porta a porta si durant uns dies l’habitatge es trobarà desocupat.
 
L’app Civiwaste és gratuïta i es troba disponible per a mòbil i tauletes tàctils en diferents idiomes. Per a més informació sobre com descarregar l’aplicació i els passos a seguir per a la seva instal·lació, podeu consultar aquest espai web.