Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dilluns, 27 d’abril del 2020

EL GOVERN ESPANYOL DESCARTA LA BONIFICACIÓ DE LA TAXA D'EXPLOTACIÓ DELS SERVEIS DE TEMPORADA A LES PLATGES SOL·LICITADA PER L'AJUNTAMENT DE BEGUR

El consistori proposava una bonificació del 90% o del 95% d’aquesta taxa per tal de reduir l’impacte econòmic negatiu que patiran els professionals del sector degut a la Covid-19.

 
Font: Mirada Local/Ajuntament de Begur - (27/04/2020)
 
 
 
La Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar ha remès una carta a l’Ajuntament de Begur en la que respon negativament a la sol·licitud formulada pel consistori d’establir durant l’exercici 2020 una bonificació de la taxa d’ocupació del domini públic terrestre per l’explotació dels serveis de temporada a les platges de tot el territori a conseqüència de la crisi sanitària de la Covid-19.
 
En aquest sentit, l’Ajuntament argumentava que la pandèmia per aquest coronavirus comportarà que la implantació dels serveis de temporada a les platges, en cas que es pugui realitzar, s’endarrereixi, com a mínim, fins al mes de juny. Al mateix temps, s’estima que es produirà una forta davallada en els ingressos dels explotadors dels serveis com a conseqüència de l’absència de turisme estranger i la disminució del turisme nacional.
 
En aquesta carta, signada per Ana Mª Oñoro Valenciano, directora general de la Costa i el Mar, el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic agraeix a l’Ajuntament de Begur la seva proposta, però descarta en aquests moments aplicar la mesura promoguda pel consistori begurenc. En aquest sentit, la representant de la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar argumenta que ja s’han pres d’altres mesures de suport per alleugerir la càrrega econòmica a particulars i empreses com són la suspensió de terminis en l’àmbit tributari.
 
Eugeni Pibernat, regidor de Turisme i Promoció Econòmica, avança que “davant d’aquesta negativa seguirem treballant per, en el marc de les nostres competències com a Ajuntament, seguir aplicant les mesures necessàries per a mitigar els efectes socials i econòmics provocats per la Covid-19 i per a seguir defensant el benestar i el creixement del nostre municipi”.