El consistori s’ha adherit recentment al Decàleg per a la recuperació socioeconòmica dels municipis de Catalunya impulsat per l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC).
Font: Mirada Local/Ajuntament de Begur - (17/04/2020)
L’alcaldessa de Begur, Maite Selva, ha adreçat una carta a la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic en la que demana a l’Administració de l’Estat que, en resposta a la crisi sanitària de la Covid-19, estableixi durant l’exercici 2020 una bonificació de la taxa d’ocupació del domini públic terrestre per l’explotació dels serveis de temporada a les platges de tot el territori.
En aquest sentit, la batlle begurenca argumenta que la pandèmia per aquest coronavirus comportarà que la implantació dels serveis de temporada a les platges, en cas que es pugui realitzar, s’endarrereixi, com a mínim, fins al mes de juny. Al mateix temps, s’estima que es produirà una forta davallada en els ingressos dels explotadors dels serveis com a conseqüència de l’absència de turisme estranger i la disminució del turisme nacional.
Maite Selva recorda que “aquesta mesura només pot ser atorgada per l’Administració de l’Estat a través d’un Reial Decret Llei” i puntualitza que “es tractaria d’establir una bonificació del 90% o del 95% d’aquesta taxa per tal de reduir en la mesura del possible l’impacte econòmic negatiu que patiran els professionals que presten serveis a platges com les nostres”.
Aquesta reclamació formulada per l’Ajuntament de Begur arriba en paral·lel a l’adhesió del consistori al Decàleg per a la recuperació socioeconòmica dels municipis de Catalunya impulsat per l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC).
El document planteja tot un conjunt d’accions concretes a efectuar per part de totes les administracions amb l’objectiu de reforçar el sistema sanitari, abordar la crisi social i les necessitats de les persones més vulnerables, i fer front a la crisi econòmica. Així, el Decàleg recull 55 propostes de consens del municipalisme català adreçades al conjunt d’administracions i que es distribueixen en tres grans àmbits: sanitari, social i econòmic.