Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


diumenge, 7 d’octubre del 2018

L'ONCOTRAIL RECAPTA MÉS DE 276.000 EUROS PER L'AJUDA ALS MALALTS DE CÀNCER

La 6a edició d’aquest esdeveniment esportiu es consolida i reforça com la gran festa del ‘trailrunning’ solidari

El primer equip completa la prova en menys de 9 hores

 
Font: El Punt Avui (Edició Digital) - Diumenge, 07/10/18
 
Article signat per G. Pladeveya (Palafrugell)
 
Nens i nenes saludant ahir dos corredors,
al seu pas per Pals.
(Foto: David Fajula - El Punt Avui)
 
 
Treball en equip, motivació, suport mutu, esforç, ganes de participar en un important repte esportiu i, sobretot, grans dosis d’altruisme. Són moltes les sensacions que any rere any caracteritzen l’Oncotrail, que aquest cap de setmana s’ha erigit novament en la gran festa del trailrunning solidari. Ahir, des de bon matí, la plaça de Can Mario de Palafrugell es va omplir d’una àmplia gamma de colors per les diferents camisetes dels 234 equips que han pres part en la sisena edició d’aquest 2018. A les 9 h es va donar el tret de sortida i tots els i les participants van iniciar la fita de recórrer per relleus 100 km per la Costa Brava i les Gavarres per ajudar a millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i les seves famílies. La cursa està organitzada per la Fundació Oncolliga Girona, amb la col·laboració del Club Atlètic i l’Agrupació Excursionista de Palafrugell i el suport de més de mig miler de voluntaris.
 
Tot i que no es tracta d’una cursa competitiva, sempre s’hi registren grans marques. Ahir, poc abans de les sis de la tarda, va creuar la línia de meta, a Palafrugell, el primer equip classificat. Mercat del Lleó-Komland va completar el trajecte amb 8 hores, 51 minuts i 8 segons. A continuació van arribar els components de Nacex-Regenera Oncotrail, amb 9 hores, 9 minuts i 5 segons, i va quedar en tercera posició Oncorun Porqueres, amb 09:27. Uns magnífics temps que es van sumar al fet que es va assolir amb escreix el repte solidari. Per participar a la prova cada equip ha de fer un donatiu de 1.000 euros, tot i que n’hi ha que acaben realitzant una aportació molt superior. Això explica que, en aquesta edició, s’hagin aconseguit recollir fins al moment 276.000 euros. Una xifra que amb tota probabilitat s’incrementarà encara més en les pròximes setmanes, ja que es podran continuar fent aportacions a través de la web www.oncotrail.cat.
 
 
Agraïment al compromís
“Per asfalt, camins de ronda, pel mig del bosc, per la muntanya... Les vostres cames ens han omplert d’esperança”, es va remarcar des de l’organització. L’impulsor i director de l’Oncotrail, Lluís Comet, va agrair a tots els participants el seu compromís solidari i la important tasca dels voluntaris en l’assistència sanitària, als avituallaments, al servei de fisioteràpia, de podologia i en els treballs forestals.
 
L’objectiu de la cursa és recollir fons per millorar les condicions de vida dels malalts de càncer i les seves famílies durant les seves estades als hospitals gironins, i també per avançar en la investigació de nous tractaments per combatre la malaltia. Una part de les donacions es destina també a necessitats pròpies de l’Oncolliga, que ofereix serveis diversos, com ara suport psicològic, fisioteràpia a domicili, banc de perruques, estètica oncològica, llar residència i préstec de material tècnic i ortopèdic.
 
Trobareu la notícia aquí.