Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dijous, 25 d’octubre del 2018

EL PLE RECLAMA AVALUAR SI LA COSTA BRAVA HA TRASPASSAT ELS SEUS LÍMITS COM A CONSEQÜÈNCIA DEL TURISME

Tots els grups llevat del PP aposten per “garantir” que els llocs de treball del sector estan dins del conveni laboral                   

El Parlament insta el govern a realitzar una auditoria pública de les estacions d’esquí rescatades per la Generalitat

 
Font: El Punt Avui (Edició Digital) - Dijous, 25/10/18
 
El ple del Parlament ha aprovat aquest dijous un punt d’una moció de la CUP que insta el govern a avaluar si la Costa Brava ha traspassat els límits de “capacitat de càrrega del territori” com a conseqüència del turisme i, en cas de concórrer, canviar “radicalment” i “immediatament” les polítiques d’ordenació del territori i l’urbanisme. La iniciativa parlamentària ha rebut el suport de Cs, JxCat, ERC, CatECP, la CUP, el vot contrari del PP i les abstencions del PSC.
 
D’altra banda, tots els grups de la cambra excepte el PP han apostat per “garantir la dignitat dels llocs de treball del sector turístic, impedint l’existència de treballadors fora del conveni del sector” i que les empreses públiques s’assegurin que els seus treballadors estiguin inscrits al conveni de l’activitat que desenvolupen.
 
El text que s’ha aprovat també contempla un punt que aposta per realitzar “en el termini de sis mesos” una auditoria pública de les estacions d’esquí rescatades per la Generalitat, des de l’adquisició pública fins a l’actualitat, “amb especial èmfasi en els diferents processos de compravenda en els que s’han vist implicades, tot establint els mecanismes més adients per a la depuració de responsabilitats”. Aquest punt ha estat aprovat per tots els grups excepte el PP i les abstencions del PSC.
 
El ple ha tombat diversos punts de la moció de la CUP, com el d’instar el govern a establir una moratòria sobre noves construccions destinades a l’allotjament turístic; l’anul·lació de la qualificació de municipi turístic; la supressió immediata de l’Agència Catalana de Turisme i retorn de les funcions a la Direcció General de Turisme, o la no execució de la compra de 110 milions d’euros que al Generalitat té prevista sobre 150 hectàrees de terreny del CRT Vilaseca/Salou.