Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


diumenge, 30 de setembre del 2018

BADOSA VENÇ BOLSOVA EN LA FINAL GIRONINA DE VALÈNCIA

La de Begur enceta amb un èxit notable la nova etapa al costat de Xavi Budó i avui estarà ben a prop del top-150 de la WTA

 
Font: L'Esportiu de Catalunya (El Punt Avui) - Dissabte, 30/09/18
 
Badosa i Bolsova, abraçades durant el lliurament de trofeus.
(Foto: EFE - L'Esportiu - Juan Carlos Cárdenas)
 
 
La tennista de Begur Paula Badosa ha derrotat avui per 6-1, 4-6 i 6-2 a la palafrugellenca Aliona Bolsova en la final gironina del Ciutat de València –ITF de 60.000 dòlars–i ha conquerit el seu primer títol en la nova etapa que ha encetat al costat del tècnic de Sant Feliu de Guíxols Xavi Budó, l’exentrenador de Carla Suárez. El duel cogeneracional –totes dues van néixer el 1997– ha estat intens i Badosa se’l va tornar a fer seu en el tercer set, com en els quatre partits precedents del torneig. La de Begur se situarà avui molt a prop del top-150 de la WTA. Quan va començar el torneig valencià era la 183a del món.

PRESENTEM LAURA GUIX, COL·LABORADORA DE RÀDIO BEGUR

Qui és Laura Guix?

 

Laura Guix, mentre col·laborava
amb Ràdio Begur durant la
passada XV Fira d'Indians.

Laura Guix ha estat una col·laboradora de Ràdio Begur durant aquest estiu. Hem tingut l'oportunitat de veure-la dirigint i presentant el matinal 'RadioFòrmula Matí', substituïnt el 'Bon Dia Família', i també el programa de tarda 'RadioFórmula Tarda', així com col·laborant amb el programa especial de la XV Fira d'Indians.
 
Compartirem, en diferents posts del blog, imatges, vídeos i àudios d'algunes de les entrevistes que, durant aquests dies, ens ha ofert des dels seus programes. (Els trobareu tots prement, a la pàgina principal, l'etigueta: LAURA GUIX (ENTREVISTES)).
 
La Laura, per cert, és una estudiant de periodisme que estiueja a Begur des de fa anys. Una noia amb una pila d'inquietuds, que en pocs dies ens ha mostrat generositat i valentía, col·laborant amb una ONG que l'ha portat al Líban, decisió i empenta a l'hora d'encarar de bon començament 4 hores de programa al dia, i moltes ganes de treballar i aprendre tots i cadascun dels dies del seu pas per Ràdio Begur... Així que, des d'aquí, no podem fer més que donar-li les gràcies per compartir aquests dies amb nosaltres i desitjar-li molt d'èxit en el camí professional que decideixi seguir!!

Laura Guix - Fira Indians 2018
 
 

dissabte, 29 de setembre del 2018

BOLSOVA I BADOSA A LA FINAL DE VALÈNCIA

L’obert Ciutat de València anirà demà cap a Palafrugell o Begur 

 
Font: L'Esportiu de Catalunya (El Punt Avui) - Dissabte, 29/09/18
 
Aliona Bolsova durant el torneig de València BBVA OPEN VALENCIA.
(Foto: L'Esportiu de Catalunya)
 
 
“És la meva primera final en un torneig de 60.000 dòlars i que sigui aquí significa molt per a mi. Espero que sigui amb la Paula [Badosa]”. Dit i fet. Aliona Bolsova i Paula Badosa disputaran demà el títol en la final de l’ITF Open Ciutat de València (60.000 dòlars). La jugadora de Palafrugell ha eliminat l’eslovaca Rebecca Sramkova, en la primera semifinal del torneig valencià després de superar –amb tot el públic a favor– un 1-5 advers en el desempat del tercer i definitiu set: 3-6, 6-2 i 7- 6 (5). En la segona semifinal, la begurenca, Paula Badosa ha accedit a la final després que la seva rival, la turca Basak Eraydin, s’ha hagut de retirar per lesió al tercer set amb 2-6, 7-6 i 2-0 al marcador. “Espero que el públic pugui gaudir de la final. No ha estat un partit gens fàcil i la manera d’acabar tampoc era la millor” ha dit Badosa, que ha lamentat que la seva rival s’hagués hagut de retirar per lesió i a qui desitjava una propera recuperació. “Jo també m’hauré de recuperar, que estic força cansada i anar a per la final. Estic molt feliç i, més, que sigui a casa. Què més vol, el torneig, que una final de casa?” apuntava la jugadora de Begur.

BADOSA I BOLSOVA, A SEMIFINALS DE L'OBERT VALENCIÀ

Júlia Payola jugarà la final del torneig de Melilla contra Ioana Rosca 

 
Font: L'Esportiu de Catalunya (El Punt Avui) - Dissabte, 29/09/18
 
Badosa, en l'ITF de La Bisbal d'Empordà.
(Foto: Joan Sabater - L'Esportiu)
 
 
Les empordaneses Paula Badosa i Aliona Bolsova disputaran les semifinals de l’obert Ciutat de València. Badosa va guanyar la sèrbia Nina Stojanovic (6-4, 6-7 i 7-6) i buscarà un lloc per a la final contra la turca Basak Eraydin. Bolsova va eliminar l’argentina Paula Ormaechea (6-4 i 6-4) i s’enfrontarà en les semifinals amb l’eslovaca Rebecca Sramkova. En el torneig de Melilla, Júlia Payola disputarà la final contra la romanesa Ioana Rosca després que ahir va derrotar l’alemanya Linda Prenkovic en les semifinals (6-4, 5-7 i 6-1).

divendres, 28 de setembre del 2018

RECORDEM L'1 D'OCTUBRE

Begur commemorarà dilluns el primer aniversari del referèndum de l’1 d’octubre

Font: Ajuntament de Begur - Divendres, 28/09/18
 
L’Ajuntament de Begur commemorarà dilluns vinent el primer aniversari del referèndum sobre la independència de Catalunya i, al mateix temps, recordarà la violència policial que es va viure en alguns centres, alguns d’ells a municipis propers.
 
La commemoració, que es fa sota el lema “Recuperem l’1 d’Octubre”, ha estat impulsada per la Plataforma 1 d’Octubre, que aglutina tots els actes a nivell català. L'acte començarà a les 12 del migdia amb una concentració davant l’ajuntament, amb la lectura del manifest que ha fet la pròpia Plataforma per recordar aquell dia. Seguidament, la concentració, amb l’alcalde, Joan Loureiro, al capdavant, es dirigirà cap a les Escoles Velles, per descobrir la placa commemorativa de l’1-0.
 
 
 
 

ESTUDIANTS FENT PRÀCTIQUES A MAS D'EN PINC

Estudiants de Biologia i Ciències Ambientals de la UdG fan pràctiques al Mas d’en Pinc de Begur

Font: Ajuntament de Begur - Divendres, 28/09/18
Gairebé 90 estudiants de quart dels graus de Biologia i Ciències Ambientals de la Universitat de Girona (UdG), acompanyats de 6 professors, realitzen pràctiques del mòdul de Gestió de la Biodiversitat a l’Espai Mas d’en Pinc de Begur, que gestiona l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament. Els estudiants, agrupats en equips de 14, passen dos dies a l’equipament municipal begurenc per realitzar activitats diverses.
Entre ahir i abans-d'ahir (dimecres i dijous, 26 i 27 de setembre), ja hi han estat alguns dels grups, amb més de 50 alumnes, la resta s'esperen pels propers dies 3 i 4 d'octubre.
Les activitats programades són: avaluació de la biodiversitat d’artròpodes a les pinedes; avaluació de la depredació de nius d’ocells amb un experiment a tal efecte; identificació i cartografia dels hàbitats vegetals terrestres; interpretació de la dinàmica vegetal del medi mediterrani; observació des d’embarcació i subaquàtica d’algues marines a Sa Riera; identificació dels hàbitats marins de la costa de Begur; interpretació del paisatge de Begur i dels factors que condicionen la biodiversitat animal, i cerca d’informació i treball sobre casos de conservació a l’espai protegit de Muntanyes de Begur.

L'APLEC SCOOTERISTA CREIX

Unes 120 vespes i lambrettes participen en el III Aplec Scooterista de Begur

 
Font: Ajuntament de Begur - Dissabte, 29/09/18
 
Unes 120 vespes i lambrettes participen aquest cap de setmana en el III Aplec Scooterista de Begur. La majoria provenen de les comarques gironines i barcelonines, encara que enguany la trobada s’ha internacionalitzat amb la presència de clubs de la Catalunya Nord i Andorra, fet que ha provocat que gairebé es dobli el nombre de participants respecte a l’any passat.
 
Imatge de les motos concentrades avui, a la plaça Lluís Esteva i Cruañas. (Foto: Ajuntament de Begur)
 
 
El club nord-català Fagada, de Torrelles, s’ha emportat aquest migdia, durant la concentració a la plaça de Lluís Esteva i Cruañas, el trofeu Domus, premi atorgat al club que aporta més participants. I, a més, el membre del club Stephane Martin ha guanyat el premi de l’Ajuntament, una placa i un llibre, per ser el que venia de més lluny, de Cadalen, a 332 quilòmetres de Begur. El premi hotel Aiguaclara, a la moto més “xula” de la trobada, que es decideix per votació popular, ha estat per la vespa del begurenc Jordi Carreras.
 
Membres del club nord-català Fagada, de Torrelles, que s'han endut el trofeu 'Domus', per ser el club amb major nombre de participants a la concentració. (Foto: Ajuntament de Begur)
 
 
Acabada l’entrega de premis de la trobada, organitzada per l’Scooter Club Begur amb la col·laboració de l’Ajuntament, els motoristes han fet una cercavila pel terme municipal, acabant a la platja de Sa Riera, on hi ha el dinar popular.
 
A la nit, a partir de les 22 hores, hi haurà un concert al pati de les Escoles Velles, que comptarà amb els grups The Twisted Wheels i Brighton 64. La festa acabarà, dues hores més tard, al bar La Lluna, amb els discjòqueis Soul System (Soulvespa Scooter Club Terrassa) i Fast Eddie (Palmarium Scooeter Club Perpinyà).
 
La trobada scooterista de Begur es va iniciar divendres amb la festa de benvinguda al bar Cal·los, al centre de Begur. La festa va estar amenitzada pels discjòqueis John Valero (de l’Scooter Club Sant Jordi) i Soul System. I demà diumenge, a les 12 del migdia, els escuteristes tenen previst fer una altra ruta en direcció a Esclanyà i Palafrugell. Al municipi veí, mitja hora més tard, es farà el vermut d’acomiadament, amenitzat pel discjòquei Roger Daily de Barcelona.

dimecres, 26 de setembre del 2018

TERCER APLEC SCOOTERISTA DE BEGUR

Begur acull aquest cap de setmana el III Aplec Scooterista del municipi

 
Font: Ajuntament de Begur - Dimecres, 26/09/18
 
Scooter Club Begur organitza al llarg d’aquest cap de setmana al municipi el III Aplec Scooterista, obert a vespes i lambrettes.
 
 
 
L’Aplec Scooterista s’iniciarà divendres amb la festa de benvinguda al bar Cal·los, al centre de Begur. La festa estarà amenitzada pels discjòqueis John Valero (de l’Scooter Club Sant Jordi) i Soul System.
 
El gran dia serà dissabte, amb la concentració de totes les scúters participants a la plaça Lluís Esteva i Cruañas, al centre del poble.  D’entre els vehicles participants s’elegirà, per votació popular, la més “xula”, que rebrà el premi Aiguaclara, i també s’entregarà el trofeig Domus-Begur al club scooterista amb més inscrits. Seguidament, els motoristes faran una cercavila pel terme municipal, acabant a la platja de Sa Riera, on tindrà lloc el dinar.
A la nit, a partir de les 22 hores, hi haurà un concert al pati de les Escoles Velles, a càrrec dels grups The Twisted Wheels i Brighton 64. La festa acabarà, a partir de les 24hores, al bar La Lluna, amb els discjòqueis Soul System (Soulvespa Scooter Club Terrassa) i Fast Eddie (Palmarium Scooeter Club Perpinyà).
 
I diumenge, a les 12 del migdia, els escuteristes tenen previst fer una altra ruta en direcció a Esclanyà i Palafrugell on, aproximadament a dos quarts d'una, es farà el vermut d'acomiadament, amenitzat pel discjòquei Roger Daily de Barcelona.
 
Imatge de la primera concentració scooterista de Begur, que es va fer a la plaça Forgas l'any 2016. (Foto: Ajuntament de Begur)
 
 

diumenge, 23 de setembre del 2018

BEGUR, CIUTAT GITANERA

Begur, segona ciutat gitanera de Catalunya

 
Font: Ajuntament de Begur - Dimecres, 26/09/18
 
Un dels moments de la concentració de dansaires de diumenge, a la plaça Esteva i Cruañas, de Begur.
(Foto: Ajuntament de Begur)
 
 
L'any passat, a proposta de l'Agrupació de Colles de Balls de Gitanes del Vallès, Perpinyà es va convertir en la primera 'Ciutat Gitanera' de Catalunya, enguany ho ha estat Begur.
 
Avui el municipi ha estat envaït per 460 balladors de 32 colles dansaires provinents de 15 viles vallesanes. Els balladors, amb edats compreses entre els 3 i els 84 anys, han fet demostracions de diverses danses populars antigues a diverses places de la vila, com ara la plaça Lluís Esteva i Cruañas, la de l'Església i la mateixa Plaça de la Vila, acompanyats de la música de la Cobla Baix Empordà, dirigida pel mestre Joan Ruiz.
L'acte ha estat presidit pel president de l'Associació, Llorenç Solà, i l'alcalde de la vila, Joan Loureiro.
 
La festa va començar ahir a la tarda, amb algunes demostracions de danses populars catalanes a la plaça Forgas. Avui, a les 10 del matí, s'ha fet una concentració de tots els balladors a la plaça Forgas, des d'on s'ha iniciat una cercavila amb tots els balladors i els personatges dels Balls de Gitanes, els Diablots, el Capità Cavall, els Nuvis i els Avis. Seguidament, a les 11 del matí, s'ha fet la recepció oficial i lectura de Manifest i, seguidament, amb les colles repartides entrre les tres places del centre de la vila (plaça de la vila, plaça de l'església i plaça Esteva i Cruañas), s'han iniciat els balls.
 
Les colles provenien de Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Perpètua de Mogoda, Cerdanyola, Ripollet, Llinars, Montmeló, Martorelles, Castellar del Vallès, Sentmenat, Parets del Vallès, Canovelles, Lliçà d’Amunt, Lliçà d’Avall, l’Ametlla del Vallès i Polinyà. L’Agrupació de les Colles del Ball de Gitanes del Vallès, entitat inscrita com a Federació en el Registre d’Associacions de la Generalitat de Catalunya l’any 1989, és membre del Consell de l’Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i també del Consell  de  Federacions ADIFOLK (Associació per a la difusió del folklore).
 

dimarts, 18 de setembre del 2018

ENTREGA DE PREMIS DEL XXXIII CONCURS D'ARTS PLÀSTIQUES DE BEGUR

Gemma Agustí guanya el XXXIII Concurs d’Arts Plàstiques de Begur

 
Font: Ajuntament de Begur - Dimarts, 18/09/18
 
 
 
L’artista Gemma Agustí ha guanyat el XXXIII Concurs d’Arts Plàstiques de Begur, dotat amb 1.500 euros, amb l’obra Horse. I a nivell begurenc, el guanyador ha estat novament Patrick Beau, que s’ha emportat un trofeu honorífic, amb Tríptic. Així ho va acordar el jurat del concurs en el veredicte que es va fer públic dissabte passat, durant la inauguració de l’exposició de les 32 obres presentades en aquesta edició i que va comptar amb la presència dels regidors Mònica Martínez i Martí Aldrich. La mostra es pot veure a les sales d’exposicions d eles Escoles Velles fins al 29 de setembre.
 
El jurat, format per Miquel Vilà, Josep Plaja i Víctor Dolz, també va acordar com a finalistes al premi al millor treball Albert Giménez, amb Les Medes; Narcís Sala, amb Amb el cap ben alt, i Miquel Sala, amb Tamariu 2018. Mentre, com a finalista al premi al millor artista de Begur, va acordar que fos Ferran Plaja, amb Baix Ter.
 
El Concurs d’Arts Plàstiques de Begur l’organitza el Centre Cultural Escoles Velles de Begur, amb el patrocini de l’Ajuntament. El concurs, segons les bases, està obert a tots els artistes plàstics, majors d’edat, en qualsevol dels àmbits de la pintura, escultura, dibuix o suports i tècniques utilitzats per l’art contemporani. L’obra guardonada amb el primer premi passa a formar part del patrimoni artístic de l’Ajuntament, com també les obres no recollides en el termini marcat, que acabar el 31 d’octubre. El guanyador tindrà prioritat per exposar la temporada següent a la sala de les Escoles Velles. Però, per contra, no podrà participar en les dues properes edicions.

dilluns, 17 de setembre del 2018

EXHIBICIÓ DE GOSSOS D'ATURA A LA FESTA MAJOR

Els gossos d’atura clouen amb molt bona acollida de públic la festa de Santa Reparada de Begur

 
Font: Ajuntament de Begur - Dilluns, 17/09/18
 
L’exhibició del pastor estartidenc Jordi Muxach amb els seus gossos d’atura Sendi i Excàlibur d’ahir, com ja va passar el dia anterior amb l’exhibició de gossos policials, ha clos amb gran èxit el programa de la festa major de Santa Reparada de Begur. Al llarg d’una hora, els més de 250 espectadors, van gaudir de les actuacions dels dos gossos border collie per dominar ovelles, oques i ànecs. L’acte es va cloure amb la tradicional xocolatada, obsequi de Fonda Caner. “L’exhibició de gossos policials i d’atura ha estat un encert, no només per la novetat, sinó perquè són actes participatius i familiars, per a totes les edats, que és l’objectiu que busquem”, ha recordat el regidor de Festes Populars, Marià Renart.
 
A part de les actuacions amb gossos, el programa d’enguany ha comptat amb moltes altres novetats, i buscant la mateixa finalitat, com han estat la classe de ioga a càrrec de la instructora Joana del gimnàs DIR; la presentació i concert de sardanes del disc compacte que ha editat la cobla Ciutat de Girona sobre el mestre i compositor Frederic Sirés, o el vermut electrònic amb el grup Trapelles. Però sense oblidar altres actes que han demostrar gran interès, com la IV baixada de carretons, amb 16 aparells; la II visita al convent de Santa Reparada, amb una cinquantena de persones; la recuperació de la trobada de puntaires o el dinar popular, que enguany, que s’ha fet a la plaça dels Indians, ha aplegat més de 120 persones.
 
Com també ha passat amb els actes més tradicionals de la festa, com l’ofici solemne, cantat per la Coral de Begur; el lliurament dels premis del XXXIII Concurs d’Arts Plàstiques; la representació teatral del grup local Es Quinze, amb el local ple de gom a gom; les sardanes amb la cobla Baix Empordà, amb la plaça de la Vila plena, o el ball de plaça, amb molt bona acollida amb el grup The Hound Dogs, format per músics de la comarca.

diumenge, 16 de setembre del 2018

BAIXADA DE CARRETONS 2018

“Los picapiedra” guanya la IV baixada de carretons de Begur

 
Font: Ajuntament de Begur - Diumenge, 16/09/18
 
“Los picapiedra”, amb el seu cotxe amb dinosaure inclòs, fet per veïns de Begur, s’ha endut avui el premi al millor carretó de la IV baixada d’aparells mòbils sense motor de fabricació casolana del municipi, que organitza l’associació 40’s Begur dins del programa d’actes de la festa major de Santa Reparada. En aquesta edició han baixat un total de 16 carretons, que provenien tots ells de Begur, a excepció de 4, que eren de Colomers, amb un total de 42 participants. Seguidament s’ha fet el dinar de germanor i una xocolatada popular. Paral·lelament a la baixada de carretons, s’ha fet l’ofici solemne, cantant per la Coral de Begur.
 
A part del cotxe dels Picapedra, han estat guardonats Gamusins, que representava un joc, com a carretó més divertit; la família Carreras amb el BarMòbil, com el més treballat; els Bacanars, amb un vehicle d’emergències, com el més original; Marc Cuadrado, amb un bòlit blanc, com a millor baixada, i Pere Carreras (a. Perete) amb el viatger solitari, com a premi especial. La baixada ha estat, com en les edicions anteriors, des de la plaça Forgas fins a baix el carrer Onze de Setembre. Tots els carretons han fet dues baixades, si bé s’ha fet una tercera baixada, no puntuable, de velocitat en la qual han participat 9 dels 16 vehicles. A Begur ja s’havia fet aquesta baixada els anys 1990 i 1991.
 
La festa major de Santa Reparada va començar divendres amb la visita al convent de Santa Reparada, del qual es té constància documental des del segle XV. Actualment, el convent, que pertany a l’Orde dels Mínims, és un hotel. Com a novetats, cal destacar l’exhibició de gossos policials que es va fer ahir a la tarda a l’Arbreda i que avui hi haurà una segona demostració, si bé en aquest cas amb gossos d’atura del pastor estartidenc Jordi Muxach.

dissabte, 15 de setembre del 2018

NOVETAT A LA FESTA MAJOR: EXHIBICIÓ DE GOSSOS POLICIALS

Gran èxit de l’exhibició de gossos policials a la festa major de Santa Reparada de Begur

 
Font: Ajuntament de Begur - Dissabte, 15/09/18
 
Més de 200 persones han gaudit de l’exhibició que han fet gossos provinents de les unitats canines de les policies locals de Caldes de Malavella, Sant Pol de Mar i de Calella i del centre d’ensinistrament caní Pedra Castell de Canet de Mar aquesta tarda a l’Arbreda de Begur, dins dels actes programats per la festa major de Santa Reparada, copatrona del municipi. L’exhibició canina policial, amb 12 gossos, s’ha concretat en trobar estupefaents (tant en caixes, com també en un cotxe i entre persones), a més de localitzar armes  i actes de defensa. Demà, al mateix lloc i hora, hi haurà l’exhibició de gossos d’atura del pastor estartidenc Jordi Muxach. Les dues exhibicions de gossos, que són la gran novetat d’enguany, formen part de la iniciativa de l’àrea de Festes Populars d’apostar per coses mai vistes al municipi.
 
Dins els actes festius, avui cal ressaltar dues novetats més, que han tingut lloc a la plaça de la Vila al llarg del matí. Per un costat, la classe de ioga que ha impartit la instructora del gimnàs DIR,  Joana, a les 10 del matí. I dues hores més tard, el concert de la cobla Ciutat de Girona amb la interpretació de cinc peces del disc compacte que han presentat una hora abans a l’Ajuntament dedicat al músic i compositor begurenc Frederic Sirés. El disc compacte, amb 13peces, és el volum VI de la Fonoteca de la cobla Ciutat de Girona que ha dedicat a Sirés, coincidint amb la celebració del 120 aniversari del seu naixement.
 
La festa major de Santa Reparada va començar ahir divendres amb la visita al convent de Santa Reparada, del qual es té constància documental des del segle XV. Actualment, el convent, que pertany a l’Orde dels Mínims, és un hotel. I la festa clourà demà diumenge amb la IV edició de la baixada de carretons, a partir de les 11 del matí, per seguir amb el tradicional dinar de germanor i la xocolatada popular, obsequi de la fonda Caner. Al matí de diumenge, d’altra banda, hi haurà la trobada de puntaires, que s’ha recuperat, a la plaça Forgas, i l’ofici solemne, cantada per la Coral de Begur.
 

divendres, 14 de setembre del 2018

VISITA GUIADA AL CONVENT DE SANTA REPARADA

La visita al convent de Santa Reparada enceta la seva festivitat a Begur

 
Font: Ajuntament de Begur - Divendres, 14/09/18
 
Una cinquantena de veïns de Begur i rodalies han visitat aquesta tarda vespre el convent de Santa Reparada de Begur, encetant d’aquesta manera el programa d’actes de la festa major dedicada a l’esmentada santa, copatrona del municipi. La visita al convent, que actualment és un hotel, ha començat a la capella de l’equipament amb un concert a càrrec de la Coral de Begur.
 
Segons documents, l’any 1401 hi ha constància d’una capella sota la invocació de Santa Reparada, que segons la llegenda van construir uns mariners italians en sortir sans i estalvis d’una tempesta després de refugiar-se a Sa Riera. Al segle XVII, s’hi va establir una comunitat de l’Orde dels Mínims, construint una nova ermita i tot el conjunt del convent, acabat el 1730. Però amb la desamortització de Mendizabal, l’any 1835, l’edifici va passar a l’Estat, que el va vendre el 1866 a la família Forgas, que va reconvertir-lo en una fàbrica suro-tapera. L’activitat industrial es va mantenir fins al 1887 i al final es va haver de vendre per pagar factures. Fins al 1930 va anar canviant de mans, fins ser adquirit novament per l’Orde dels Mínims. Tenien intenció de fer un centre de noviciats i religiosos ancians, però el van anar llogant-lo, convertint-se en un centre per a noies de bona família, després en casa de colònies i, des de fa ja uns anys, en un hotel.
 
La festa major continua al llarg del cap de setmana, destacant com a gran novetat les exhibicions de gossos. Demà dissabte, a les 18 hores, al Parc de l’Arbreda, hi haurà una demostració de gossos policials provinent de les unitats canines, conegudes com a K9, de Caldes de Malavella, Sant Pol de Mar i de Calella, així com també del centre d’ensinistrament caní Pedra Castell de Canet de Mar. I diumenge, a la mateixa hora i lloc, hi haurà la demostració de gossos d’atura amb el pastor estartidenc Jordi Muxach, que ha guanyat amb ells molts concursos de gossos d’atura.
Dissabte també tindrà lloc la presentació del disc compacte volum VI de la Fonoteca de la cobla Ciutat de Girona que ha dedicat al compositor begurenc Frederic Sirés Puig, coincidint amb la celebració del 120 aniversari del seu naixement. La presentació es farà, a les 11 del matí, a la sala de plens de l’Ajuntament. I una hora més tard, la cobla oferirà un concert a la plaça de la Vila, interpretant cinc peces del mestre Sirés. La Fonoteca de la cobla és una col·lecció de discs compactes sobre compositors gironins, dins un treball rigorós de recerca i investigació.
 
El mateix dissabte, la instructora del gimnàs DIR,  Joana, oferirà una classe de ioga. La demostració de ioga, que és una altra de les novetats del programa festiu, es farà a la plaça de la Vila, a les 10 del matí. I també dissabte, el grup de teatre Es Quinze de Begur representarà la seva obra al teatre del Casino. Enguany, porta la peça “Per llogar-hi cadires”. El dia abans, primer dia de la festa, es repeteix, davant l’èxit de l’any passat, la visita al convent de Santa Reparada, del qual es té constància documental des del segle XV. Actualment, el convent, que pertany a l’Orde dels Mínims, és un hotel.
 
Un dels moments esperats, i serà el quart any consecutiu, serà la baixada de carretons de diumenge, que organitza l’associació 40’s Begur. La concentració dels carretons serà a les 10 hores a la plaça Forgas per baixar pel tradicional circuit dels carrers Rosa Puig i de la Creu i avinguda Onze de Setembre. L’any passat van participar 13 carretons, guanyant el que anava guarnit de Papamòbil, realitzat per veïns de Begur.
 

dijous, 13 de setembre del 2018

CAMÍ VELL DE TAMARIU: OBERT A LA CIRCULACIÓ

Begur reobre el Camí Vell de Tamariu a la circulació motoritzada

 
Font: Ajuntament de Begur - Dijous, 13/09/18
 
L’Ajuntament de Begur ha reobert el Camí Vell de Tamariu, tancat des del 23 de juny per transcorre per una zona d’elevat risc d’incendi, a la circulació motoritzada. El tancament, que ja es va aplicar l’any passat per primera vegada, afecta el camí forestal que uneix el nucli costaner de Tamariu, a Palafrugell, amb la carretera que va de Begur a Palafrugell per Esclanyà. La mesura s’ha concretat en aixecar les dues barreres col·locades als dos extrems del vial; una, a l’entrada per la carretera de Begur, i l’altra, abans d’arribar a la zona urbana de Tamariu. La finalitat del tancament és reduir el risc d’inici d’un incendi forestal i garantir la seguretat dels béns i la protecció de les persones que viuen en zones properes al bosc, ha recordat l’alcalde, Joan Loureiro.

dimarts, 11 de setembre del 2018

HISSADA DE BANDERA LA VIGÍLIA DE L'11 DE SETEMBRE

280 persones pugen al Castell de Begur a hissar la senyera per la Diada

 
Font: Ajuntament de Begur - Dimarts, 11/09/18
 
Un total de 280 persones han participat aquesta passada nit a Begur a la hissada de la senyera al Castell, que es troba a la part més alta del poble, dins dels actes de celebració de la Diada Onze de Setembre que organitza l'Ajuntament. La comitiva, com és tradició, ha sortit de la plaça de la Vila i, per tercer any consecutiu, la marxa s’ha fet amb torxes, que enguany rondaven el centenar.  Al capdavant hi havia una persona que portava l’estelada, seguit per l’alcalde, Joan Loureiro. També hi havia altres membres del consistori begurenc, tant de l’equip de govern com de l’oposició.
El seguici ha passat pels carrers Pi i Ralló, Sant Ramon, Doctor Pericot i pujada al Castell.

 Un cop a dalt, i amb l'arribada del nou dia, Diada de Catalunya, s’ha guardat un minut de silenci per la gent empresonada i a l’exili. Seguidament l’alcalde ha llegit el Manifest i, a continuació, s’ha hissat la senyera mentre els presents cantaven l’himne de Catalunya, Els Segadors. L'acte s’ha acabat amb un piscolabis de coca i moscatell.
 
La celebració de la Diada continua aquesta tarda, a les 7, amb una audició de sardanes, a càrrec de la cobla Baix Empordà de Palamós, a la plaça de la Vila.

dissabte, 1 de setembre del 2018

ENTREVISTA A SANDRO BALLESTEROS, CO-PROTAGONISTA DE LA PEL·LÍCULA 'FORMENTERA LADY'

Programa: RadioFórmula Dissabte, amb Laura Guix

Data: Dissabte, 01/09/18



Formentera Lady.
Aquest dissabte, al Cinema Casino de Begur, gaudirem de la projecció de la pel·lícula 'Formentera Lady', la primera que dirigeix l'actor valencià Pau Durà, conegut pels seus papers a sèries com ara Plats Bruts o Merlí.
 
Per a la presentació de la pel·lícula, comptarem amb la presència de David Ciurana, un dels co-productors del fim, així com amb Sandro Ballesteros, l'actor que representa el paper d'en Marc, un dels dos co-protagonistes.
Per aquest motiu avui, a Ràdio Begur, tenim l'oportunitat de parlar amb ell, Sandro Ballesteros.
 
 


Sandro Ballesteros amb
Laura Guix, moments abans
de l'entrevista.
(Foto: Laura Guix)
Sandro Ballesteros, amb tan sols 11 anys, és el coprotagonista d’un dels drames amb més èxit d’aquest estiu, gravat a ses illetes (Formentera).
El drama consisteix en un viatge a la Formentera hippie i és l’Òpera prima de Pau Durà, que s’estrena com a director. Un somni hippie de llibertat absoluta, paternitat…
José Sacristán (Samuel), un hippie que va recaure a Formentera a la dècada dels 70, és un home que es queda aturat en el temps, però la seva vida plàcida i solitària s’interromp amb l’arribada de la seva filla amb el seu net, en Marc. La pel·lícula gira al voltant de l’home que es queda a l’època de King Crimson i la relació que té amb el nen.

Sandro Ballesteros, al que avui tenim amb tots nosaltres, té una llarga carrera en el món de la moda (ha participat en campanyes de Mássimo Dutti, Lefties, Zara, Mango…). Posteriorment va passar a fer teatre, des d'on ha fet el gran salt a la gran pantalla. Així, avui en dia el podem veure anant a Mardid, a Murcia i a altres ciutats espanyoles a la presentació de “Formentera Lady”.
 
AQUÍ podeu recuperar l'ENTREVISTA.
 
Sandro Ballesteros, junt al seu mànager
i Laua Guix, en un moment de l'entrevista
als estudis de Ràdio Begur. (Foto: Laura Guix)