Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dimecres, 15 d’agost del 2018

ENTREVISTA EN REL·LACIÓ A L'HOMENATGE A CARMEN AMAYA

RadioFórmula Matí, amb Laura Guix
 
Data: Dijous, 16/08/18
 
Maurici Abat, al centre, i Marc Carreras, vicepresident i president, respectivament, de l'Associació de Comerç i Turisme de Begur, a la dreta, durant l'entrevista feta a Ràdio Begur.
 
 
Presentació:
 
Avui estrenem Radiofórmula de tardes (15.00h-17.00h) amb una entrevista sobre l’Homenatge a Carmen Amaya.
- Marc Carreras, Maurici Abat; (president i vicepresident de l’ACIT), introduiran a la “bailaora” de flamenc més gran de la història que es va instal.lar a Begur, un poble acollidor davant del mar al cor de la Costa Brava.
Ens parlaran del concert d’aquest dissabte 18 d’agost a càrrecdel Tablao de Carmen de Barcelona i el Yiyo, un geni del flamenc, que s'inclouen en el marc de l'homenatge a Carmen Amaya.
També comptarem amb la 'Carmen', una coneguda de la Carmen Amaya que ens explicarà de primera mà la gran empremta que va deixar als bagurencs i a la Sandra Bisbe, organitzadora del concert que ens explicarà el “backstage” de primera mà.
El Mas d’en Pinc, una masia fortificada del segle XVII, va ser casa seva, on va poder desconnectar entre gira i gira.
 
 
 
En un últim acte de generositat, i en contra de la prohibició dels seus metges de tornar a ballar, per la situació extrema de salut en que es trobava, Carmen Amaya va voler oferir un últim ball, per tal de recaptar diners per a il·luminar el Castell de Begur, que segons ella “estaba muy oscuro”. La Carmen va oferir al públic el seu últim alè.
Finalment va morir a Begur el 19 de novembre de 1963 a casa seva i fou enterrada a Begur. El dia abans de la seva mort, fou anomenada Filla Adoptiva de Begur i es posà el seu nom al Passeig que porta al seu mas.
 
***
 
 
 
En Marc i en Maurici també ens van parlar del Festival Internacional de Cinema de Comèdia que ja estan preparant de cares a la propera tardos i en rel·lació al qual oferien una sessió de cinema a l'aire lliure la nit del diumenge, al Pati de les Escoles Velles, l'anomenat SummerFilmFestival, amb la projecció de la comèdia del 1949 'Amor en Conserva', protagonitzada pels Germans Marx i Marilyn Monroe, i dirigida per David Miller.
 
 
A més, el divendres, 17 d'agost, vam poder entrevistar la Sandra Bisbe, per parlar de Carmen Amaya i l'homenatge a Carmen Amaya que es va celebrar la nit següent.