Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dilluns, 30 d’abril del 2018

BEGUR I SANTA CRISTINA SUMEN 35 HORTS SOCIALS A LA COMARCA

Els dos pobles se sumen a les experiències ja arrelades en municipis amb més habitants del Baix Empordà, com ara Sant Feliu, Palamós i Palafrugell

A Santa Cristina, els adjudicaran aquest maig

 
Font: El Punt Avui (Edició Digital) - Dilluns, 30/04/18
 
Dos projectes nous d’horts socials comunitaris es materialitzaran, els pròxims mesos, al Baix Empordà, amb 35 parcel·les que impulsen dos municipis petits, Begur i Santa Cristina d’Aro. Segueixen el camí iniciat per poblacions més destacades, com ara Castell-Platja d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, Palamós i Palafrugell. Però amb una filosofia similar, amb l’assessorament de Càritas, perquè, a més del vessant d’esbargiment i interrelació, es pugui donar una empenta a famílies amb dificultats econòmiques perquè hi conreïn aliments.
 
Els dos projectes han avançat en paral·lel els darrers mesos, però a Santa Cristina han decidit accelerar els tràmits per no perdre la possibilitat de començar a conrear les 20 parcel·les ja aquest estiu. Avui al migdia, en un ple extraordinari, s’aprovarà el reglament d’ús i concessió d’una vintena de llicències, després que en una xerrada informativa –aquest passat dimecres– una trentena de veïns s’interessessin per la iniciativa. Podran registrar les sol·licituds entre els dies 7 i 18, i cap a finals de mes faran un sorteig obert a qualsevol empadronat al municipi. Els beneficiaris hauran de pagar 50 euros anuals i podran conrear les parcel·les durant tres anys, prorrogables si no hi ha llista d’espera.
 
 
Reserva social a Begur
A Begur, el reglament ja es va aprovar, inicialment, en el ple de dimarts passat, i l’alcalde, Joan Loureiro, detallava que hi haurà catorze parcel·les en la primera fase del programa, ampliable si hi ha prou demanda. Els horts s’ubiquen a tocar de l’aparcament del Sot d’en Ferrer, a l’altra banda del vial de circumval·lació i el consistori resta pendent només que l’Agència Catalana de l’Aigua atorgui el darrer vistiplau. Loureiro diu que n’hi haurà per a jubilats i gent gran, però també en reserven cinc per a famílies que acreditin situacions de pobresa energètica o atur de llarga durada dels seus membres amb informes dels serveis socials.