Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


divendres, 2 de març del 2018

ELS EFECTES DEL TEMPORAL DE LLEVANT D'AHIR

Afectacions a la Costa Brava pel temporal de llevant   

            
La força de les onades provoca desperfectes a l’Escala, afecta diversos comerços a Blanes i genera inundacions al nucli de l’Estartit
Al cap de Begur es registra mar endins una onada de nou metres
 
Font: El Punt Avui (Edició Digital) - Divendres, 02/03/18
 
Carrers inundats a l'Estartit.
(Foto: Inès Gumà - El Punt Avui)
 
 
El fort temporal de llevant que va escombrar des de primera hora d’ahir la Costa Brava va obligar a tallar trams de passejos marítims i camins de ronda i va provocar desperfectes principalment a l’Escala i, amb menys intensitat, a Blanes. La força de les onades, que van arribar fins als 6,8 metres –5 metres de mitjana–, també va provocar inundacions importants a l’Estartit. L’ímpetu del temporal va ser notable. N’és un clar exemple l’onada de 9 metres que es va registrar a la boia que la xarxa de ports de l’Estat té instal·lada unes milles mar endins del cap de Begur –solen arribar a la costa amb la meitat d’alçària.
 
La majoria dels ajuntaments de l’Alt Empordà i el Baix Empordà van optar per tancar trams de camins de ronda, com va ser el cas del Port de la Selva, Cadaqués, Sant Antoni de Calonge i Platja d’Aro.
 
Una de les poblacions afectades de la comarca de la Selva va ser Blanes, on a primera hora del matí l’acumulació d’aigua i la força de les onades van arrossegar aigua fins a la confluència amb la plaça Catalunya, que va quedar durant força estona inundada. Diverses zones del passeig marítim Cortils i Vieta van ser engolides per la sorra que portaven les onades i es van haver de tallar diversos carrers. Tècnics de l’Ajuntament van iniciar la construcció d’un mur de sorra precisament per evitar que les onades arribessin fins a zones urbanitzades i provoquessin mals majors. També es va haver de tancar l’aparcament subterrani en espera de l’evolució del temporal. El cap local de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy, va explicar –segons informa l’ACN– que creuen que en aquesta ocasió els desperfectes els ha ocasionat una onada de “llarg” recorregut, que s’ha omplert de “sorra” i que ha acabat arribant als vials propers. A Lloret, es van tancar els accessos a la platja Gran a causa del fort onatge.
 
 
Inundacions a l’Estartit
 
L’Estartit va viure de manera notable l’efecte del temporal. A la zona central, superant la gran amplada de la platja i el passeig marítim, la força de les onades va inundar carrers i va afectar comerços. No hi va haver treva, i el temporal va obligar a desviar el trànsit i a tallar carrers. Una imatge, d’altra banda, molt repetida a l’Estartit en cas de fort temporal de llevant.
 
La previsió, en el moment de tancar aquesta edició, era que el temporal mantindria la seva potència, si bé aniria perdent força al llarg d’avui. El temporal de llevant afecta principalment les zones costaneres de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears, el mar d’Alborán i l’estret de Gibraltar, i en general ha provocat nombrosos desperfectes.