Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dimarts, 27 de febrer del 2018

UN CRACK DELS CÒCTELS BEGURENC

El jove begurenc David Torronteras guanya un concurs de còctels de Catalunya

 
Font: Ajuntament de Begur - Dilluns, 26/02/18
 
David Torronteras, durant la preparació del còctel "Costa Brava".
Foto: Ajuntament de Begur
 
 
David Torronteras, begurenc de 18 anys, aconsegueix el premi guanyador a la millor valoració en la categoria de destresa i habilitat del XXXV Concurs Jove de Cocteleria de Catalunya.
 
En David és estudiant de PFI-PTT Palamós-Palafrugell, del perfil Auxiliar d’Hoteleria: cuina i serveis de restauració, de l'Institut Baix Empordà de Palafrugell.
 
Per al concurs, que oganitza l'Escola de Direcció Hotelera de Sant Pol de Mar i que es celebrava dijous passat, va elaborar un còctel que anomena "Costa Brava", acompanyat d'una tapa feta amb productes de proximitat.
 
El còctel "Costa Brava", creació de David Torronteras.
(Foto: Ajuntament de Begur)
 
 
El "Costa Brava" elaborat per Torronteras, porta Bitter Gran Reserva de la casa Martini, ginebra menorquina Gin Xoriguer, xarop de pera de la marca francesa Monin, suc de magrana i una rodanxa d'aranja que aporta alhora un toc decoratiu i cítric. La tapa acompanyant, estava elaborada amb una melmelada artesanal de taronja amarga amb romaní, del Museu de la Mermelada de Torrent i coronada amb una anxova de l'Escala.
 
Aquesta combinació va merèixer l'admiració per part de l'organització que, pel que fa al còctel, van dir el següent: “Una explosió exquisida i xocant al gust pel sabor brillant i mediterrani del gin, el caràcter amarg i aromàtic del bíter, el perfil versàtil del xarop de poma i el toc afruitat agredolç de la magrana, un fruit símbol d'esperança i eternitat” i, en quant a la tapa, comentaven que "el
producte ens va traslladar a temps remots, quan grecs i fenicis van arribar a Empúries. Una tapa que realça el seu sabor quan es combina el còctel “Costa Brava”, gustos de mar i muntanya, aromes d'herba i de fruita i contrastos que sintonitzen en una perfecta harmonia".