El jove begurenc David Torronteras guanya un concurs de còctels de Catalunya
Font: Ajuntament de Begur - Dilluns, 26/02/18
David Torronteras, durant la preparació del còctel "Costa Brava". Foto: Ajuntament de Begur |
David Torronteras, begurenc de 18 anys, aconsegueix el premi guanyador a la millor valoració en la categoria de destresa i habilitat del XXXV Concurs Jove de Cocteleria de Catalunya.
En David és estudiant de PFI-PTT
Palamós-Palafrugell, del perfil Auxiliar d’Hoteleria: cuina i serveis de restauració,
de l'Institut Baix Empordà de Palafrugell.
Per al concurs, que oganitza l'Escola de Direcció Hotelera de Sant Pol de Mar i que es celebrava dijous passat, va elaborar un còctel que anomena "Costa Brava", acompanyat d'una tapa feta amb productes de proximitat.
El còctel "Costa Brava", creació de David Torronteras. (Foto: Ajuntament de Begur) |
El "Costa Brava" elaborat per Torronteras, porta Bitter Gran Reserva de la casa Martini, ginebra menorquina Gin Xoriguer, xarop de pera de la marca francesa Monin, suc de magrana i una rodanxa d'aranja que aporta alhora un toc decoratiu i cítric. La tapa acompanyant, estava elaborada amb una melmelada artesanal de taronja amarga amb romaní, del Museu de la Mermelada de Torrent i coronada amb una anxova de l'Escala.
Aquesta combinació va merèixer l'admiració per part de l'organització que, pel que fa al còctel, van dir el següent: “Una explosió exquisida i xocant al gust pel sabor brillant i mediterrani del gin, el caràcter amarg i aromàtic del bíter, el perfil versàtil del xarop de poma i el toc afruitat agredolç de la magrana, un fruit símbol d'esperança i eternitat” i, en quant a la tapa, comentaven que "el
producte ens va traslladar a temps remots, quan grecs i fenicis van arribar a Empúries. Una tapa que realça el seu sabor quan es combina el còctel “Costa Brava”, gustos de mar i muntanya, aromes d'herba i de fruita i contrastos que sintonitzen en una perfecta harmonia".