Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dimecres, 8 de novembre del 2017

PRESSUPOST 2018

Begur destina un terç del pressupost del 2018, quasi 4 milions, a inversions reals 

 
Font: Ajuntament de Begur - Dimecres, 08/11/17
 
El ple de l'Ajuntament de Begur reunit ahir a la nit aprova inicialment, amb el vot afirmatiu del govern i l’abstenció de l’oposició, el pressupost municipal de l'any vinent, que puja a 12.639.500 euros, i d'aquests, quasi 4 milions es destinen a inversions reals.
 
Minut de silenci durant el plè del passat 7 de noviembre, en record dels presos polítics.
 
 
Entre les principals accions programades destaca la urbanització de Mas Mató, amb 3 milions d’euros, altres inversions importants són la caldera de calefacció de l’escola Doctor Arruga (150.000 euros), la reforma de la plaça del carrer Sant Pere (85.000), l’ampliació cementiri de Begur (60.000), la implantació de la fibra òptica (50.000), l’arranjament voreres a Sa Riera (35.000) o les millores al cementiri d’Esclanyà (15.000). Amb el pressupost del 2018, l’endeutament municipal es reduirà “fins arribar entre un 16 i un 18 per cent”, ha recordat l’alcalde, Joan Loureiro.
 
“El Mas Mató és una de les urbanitzacions més antigues i més malmeses del municipi”, ha manifestat l’alcalde per justificar el projecte de millora. De la inversió, la major part, 2,7 milions, seran assumits pels veïns amb quotes d’urbanització, i la resta, 300.000, pel municipi. Però també ha volgut destacar el darrer pagament per rescatar la concessió de l’aparcament cobert Onze de Setembre, amb 100.000 euros i la partida per la caldera de biomassa per a l’escola, amb un ajut de la Diputació de Girona, a través d’Europa, de 60.000 euros. “Podríem haver posat més inversions, però per complir amb la llei d’endeutament i despesa estatal no sobrepassem certes quantitats”, ha afirmat Loureiro.
 
Al mateix temps, ha reconegut que el pressupost, que ha qualificat de “continuista”, està “marcat pel Procés que està vivint Catalunya i condicionat per la reacció de l’Estat espanyol”. En aquest sentit, ha justificat el fet de congelar els ingressos davant l’actual “incertesa” que es viu al país, més quan és un municipi en què viu del turisme. Tot i la congelació, però, el mandatari confia amb nous romanents positius per poder continuar fent noves inversions sostenibles.
 
Codi de conducta
D’altra banda, el ple també aprova, ara per unanimitat, el codi de conducta dels alts càrrecs dels ens locals. El codi, que es fa en aplicació de la llei de transparència, concreta i desenvolupa els principis d’actuació establerts en aquesta llei, n’estableix altres d’addicionals, si escau, i determina les conseqüències d’incomplir-los. L’objectiu del codi és doble: establir els principis ètics dels alts càrrecs i les normes de conducta que se’n derivin i, al mateix temps, determinar els principis de bon govern.
 
Minut de silenci
El ple de Begur va acabar amb un minut de silenci per manifestar el rebuig del consistori als empresonaments de membres del Govern i dels presidents de l’Assemblea i Òmnium i a la situació de repressió de l’Estat espanyol. “Volem recordar la gent que està a la presó injustament”, ha assenyalat l’alcalde. En aquest sentit, el mandatari begurenc, amb un llaç groc al jersei, ha avançat que es recordarà en cada ple mentre la situació duri i que en el proper ple es portarà una moció de suport al Govern “legítim” a la presó i a l’exili, com també a Jordi Cuixart i Jordi Sánchez.