Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dijous, 13 de juliol del 2017

CANVIS EN LES ZONES DE BANYISTES DE TAMARIU I CALELLA

L'Ajuntament de Palafrugell i Capitania Marítima de Palamós han acordat mesures per l'abalisament

 
Font: Diari de Girona (Edició Digital) - Dijous, 13/07/17
 
Capitania Marítima de Palamós i l'Ajuntament de Palafrugell han acordat alguns canvis en l'abalisament i les zones de banyistes a Tamariu i Calella de Palafrugell, després del rebuig mostrat per les associacions de Veïns i Amics de Tamariu i de Calella de Palafrugell.
 
Segons van informar ahir fonts de l'Ajuntament palafrugellenc, les dues institucions mantindran reunions periòdiques per fer un seguiment curós dels canvis realitzats en l'abalisament i les zones de banyistes de Tamariu i de Calella de Palafrugell.
 
En la reunió d'ahir entre les dues administracions, van acordar que l'Ajuntament col·locarà elements d'unió entre les boies distribuïdes de forma perpendicular a la costa, que delimiten més clarament la zona de seguretat del bany i es procedirà a la instal·lació d'unes línies de vida, que permeten el descans dels banyistes dins de la zona de seguretat, van informar les fonts municipals.
 
Capitania Marítima, per la seva part, té el compromís de controlar amb la patrullera costera de la Guàrdia Civil per avaluar l'efectivitat de les mesures preses i comprovar la seguretat en totes les zones d'accés públic.
L'Ajuntament de Palafrugell segueix mostrant el suport a les inquietuds manifestades per les Associacions de Veïns i Amics de Tamariu i de Calella de Palafrugell (AVAT i AVAC) respecte als canvis d'abalisament respecte a la situació de temporades anteriors.
 
Seguint les noves prescripcions, d'obligat compliment, establertes des de Capitania Marítima de Palamós, alguns espais de les cales de Calella de Palafrugell i Tamariu havien vist alterats la seva distribució i el seu sistema d'abalisament.
 
El canvi de sistema d'abalisament representa una separació més gran entre les boies i que aquestes no estiguin acordonades entre elles, fet que provoca que, en cales de les característiques com les de Calella i Tamariu, els banyistes puguin confondre's i travessar, per desconeixement, l'espai amb les barques amb el perill que aquest fet comporta.
 
A més, es considera que l'absència de la cordada de flotadors també suposa un risc addicional per a les persones amb mobilitat reduïda, d'avançada edat i pels menors, en definitiva per a qualsevol persona que pateixi un contratemps mentre neda, sosté l'Ajuntament. El fet de no disposar d'un element com aquest, on poder agafar-se i, si és el cas, demanar ajuda suposa un risc addicional innecessari.
 
D'altra banda, l'actual distribució també preveu que en llocs on el bany fins ara era habitual, enguany hi sigui prohibit. En aquest cas, els dos exemples més evidents són els de la zona de llevant de la platja de Tamariu i la zona coneguda com la trona al Canadell, espais freqüentats habitualment per famílies i mainada, i on ara n'està prohibit el bany degut al fet que són zona de pas de les embarcacions. En aquestes zones concretes Capitania mantindrà l'actuació tal i com es troba en l'actualitat per motius de seguretat, han afegit les fonts municipals.