Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


divendres, 14 de juliol del 2017

ATENCIÓ!!! APLAÇADA LA CELEBRACIÓ DE LA FESTA DEL CARME DE BEGUR

La Festa del Carme de Begur, prevista per aquest dissabte, es farà el següent davant la previsió de forta tramuntana

 
Font: Ajuntament de Begur - Divendres, 14/07/17
 
Instant en què trasladaven la imatge de la Mare de Déu del Carme, durant la celebració de l'any passat. (Foto: Ajuntament de Begur)
 
 
La festivitat de la Mare de Déu del Carme de Begur, amb la tradicional processó marítima, no es farà aquest dissabte, com estava programada, davant la previsió de forta tramuntana. La festa del Carme es farà, seguint el mateix programa previst per aquest dissabte, el proper dissabte, 22 de juliol, segons han informat avui els organitzadors de l’esdeveniment, l’Associació de Veïns i Amics de Sa Tuna, el Club Marítim Sa Tuna, el Club Nàutic Sa Riera i l’Associació de Veïns i Amics de Sa Riera, que és el segon any que l’organitzen conjuntament. Es preveu que la imatge de la Verge la porti una goleta de 7 metres d’eslora de l’any 1922 que ha adquirit recentment el pescador de Sa Tuna, Llorenç Sais. Fins ara, la imatge era transportada per les dues barques de pesca del nucli de Sa Tuna, on es va recuperar l’esmentada festa fa una desena d’anys.
 
La festa començarà dissabte a les 10,30 hores amb la sortida de les embarcacions engalanades del Club Nàutic Sa Riera cap a Sa Tuna. Allà, a l’entrada de la cala, esperaran les barques de Sa Tuna, una de les quals portarà la Verge, després de portar-la en processó des de la capella que hi ha al poble, que és municipal i està dedicada a la Verge. Un cop es trobin les embarcacions dels dos nuclis, a les 11 del matí a es Punta des Plom, aniran plegades en processó marítima fins a es Furió de Fitó, on es farà la tradicional ofrena floral mentre sona la tenora. Després retornaran totes les embarcacions a sa Tuna, on a l’esmentada capella tindrà lloc una petita cerimònia, presidida per mossèn Joan, rector de Begur,  i es recordaran les dues persones del món pescador i mariner que han mort el darrer any als dos nuclis mariners. En acabar la celebració litúrgic, cap a les 12,30 hores, totes les barques sortiran cap a Sa Riera a completar la festa. A les 13 hores es farà una ofrena floral i cantada a la Mare de Déu del Carme a la majòlica de l’entrada de can Galí i de can Bellés. I tot seguit, hi haurà un aperitiu de germanor al local social del Club Nàutic Sa Riera.