Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


divendres, 7 de juliol del 2017

7 DESFIBRIL·LADORS A BEGUR

Begur, més cardioprotegit amb dos desfibril·ladors més
 
Font: Ajuntament de Begur - Divendres, 07/07/17
 
Begur és actualment un municipi més cardioprotegit en incorporar dos nous desfibril·ladors externs automàtics (DEA). Els desfibril·ladors, que tenen l’objectiu de facilitar una ràpida intervenció en els casos d’aturada cardíaca extrahospitalària, s’han col·locat a les dues instal·lacions esportives municipals, al camp de futbol i al pavelló. Actualment, Begur ja compta amb tres desfibril·ladors de Dipsalut i dos més que tenen la Policia Local i Protecció Civil. Però, a més, se’n preveu instal·lar un altre a Sa Tuna, que a l’hivern complementarà els dels dos cossos. “L’objectiu és garantir la salut pública a les dues grans zones esportives, però, al mateix temps, de tot el municipi amb un percentatge molt elevat”, ha recordat Martí Aldrich, que és el regidor de Sanitat i d’Esports.
 
Els dos nous desfibril·ladors, adquirits a l’empresa Espais Cardioprotegits Catalunya a través d’un contracte de rènting de 120 mesos a un preu de 155,72 euros al mes, es troba al local de serveis del camp de futbol i a dins la pista del pavelló. L’empresa es fa càrrec del subministrament, instal·lació i manteniment dels dos aparells. Com també de l’assegurança, l’atenció telefònica i la formació de 8 persones per als aparells. L’any passat, una dotzena de treballadors de l’Ajuntament ja van participar en un curs de formació per l’ús dels desfibril·ladors. El futur DEA de Sa Tuna s’adquirirà en les mateixes condicions dels dos recents, a través d’un rènting.
 
Els tres desfibril·ladors de Dipsalut, que és l’organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona i es van instal·lar el 2012 dins de la campanya “Girona, territori cardioprotegit”, es troben als exteriors del local polivalent d’Esclanyà i del consultori mèdic de Begur, i a la plaça Forgas. Abans, el 2008, l’Ajuntament ja va decidir adquirir-ne un per a la Policia Local. A més, amb la recent creació de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil del municipi, aquest nou cos també en té un.