Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


divendres, 30 de juny del 2017

ZONA BLAVA 'DE RISC' ENTRE PALS I BEGUR

Força vehicles que aparquen en un terme i paguen inconscientment a l’altre acaben sancionats


Font: El Punt Avui (Edició Digital) - Divendres, 30/06/17 - (Emili Agulló)

El final -en primer terme- i reinici -al fons- del terme de Pals, on Begur ha repintat places de motocicletes. (Foto: E.A. - El Punt Avui)

La majoria de conductors que freqüenten la platja del Racó de Begur són conscients que, a banda de corrents, meduses i insolacions, han de tenir en compte si la zona blava de pagament on deixen el cotxe és dins del límit de Pals o bé al terme de Begur, en el cas dels carrers més pròxims al litoral. En cas d’error amb el parquímetre, més d’un acaba la jornada de bany amb l’ensurt de la denúncia al parabrisa, com en el cas d’un veí de Torroella, Jordi Pallí, que fa un parell de setmanes va acabar sancionat per haver aparcat al final del terme de Pals, en segona línia, i haver pagat tiquet en el primer expenedor de la zona blava que va trobar anant cap a la platja, de Begur.
 
Pallí, un cop sancionat dins de l’horari que havia pagat, va comprovar que els tiquets dels cotxes que hi havia al voltant eren diferents i va descobrir l’error. Ho va comentar al vigilant, i es queixa de la “manca total d’empatia”. Finalment –explicava aquesta setmana–, va pagar l’anul·lació de la sanció (6 euros a Pals) i ha deixat córrer l’opció de presentar recurs –“el meu temps, lamentablement, val molt més”, admet–, i només es va permetre la “venjança” de marxar a sopar a un altre municipi que no fos ni Pals ni Begur, “per no tornar-la a errar”.


Ajustos Necessaris
Des dels dos municipis admeten que les queixes per sancions són freqüents a l’estiu. N’hi ha molts d’escarmentats, que ja no baden. Però cada any n’hi ha de nous que s’incorporen al club després de rebre la primera multa. Defensen, des de Pals, que han mirat de reforçar la senyalització del límit de terme. I a Begur, acaben de repintar com a zona exclusiva per a motocicletes, vehicles de minusvàlids i càrrega i descàrrega el tram del passatge del Racó que limita amb el carrer Mediterrani palsenc. Però l’error es pot repetir i el fet que les empreses concessionàries de les respectives zones blaves siguin diferents tampoc no hi ajuda. A banda, no es veu viable senyalitzar les zones de pagament amb colors diferenciats.