Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


divendres, 30 de juny de 2017

NOVA VIA PER ANAR A ESCLANYÀ

Entra en servei la via que permet anar a Esclanyà sense passar pel nucli de Palafrugell

 
Font: Ajuntament de Begur - Divendres, 30/06/17
 
La Via del Camp d’Esclanyà, que és el tram de Begur per on passa la ronda nord de Palafrugell que clou el seu vial de circumval·lació, ha entrat en servei aquesta tarda vespre. El vial, que va des del giratori de la plaça Miquel Martí i Pol fins al polígon industrial de Palafrugell, comporta una millora d’accés al poble d’Esclanyà i a alguns dels seus barris, ja que s’evita haver de passar pel nucli urbà del poble veí, com també de les aigües subterrànies del sector. “A més, millorem el trànsit d’Esclanyà, ja que hi evitem el pas de camions”, ha recordat l’alcalde, Joan Loureiro.

La ronda nord de Palafrugell, tot i passar majoritàriament pel terme municipal de Begur, ha estat econòmicament assumit totalment pel municipi veí, ja que acaba amb el tap d’ampolla que es forma a dins el nucli urbà de Palafrugell, especialment a la cruïlla entre els carrers de Manufactures del Suro i de Pals. El nou vial, que completa l’anella de circumval·lació de Palafrugell, té una longitud d’uns 650 metres i el seu cost supera els 650.000 euros.
 
La calçada del vial fa 7 metres d’ample, amb un carril per sentit. A més, a la banda nord s’ha fet un passeig per a vianants i un carril bici, a més del servei d’enllumenat. Les obres es van iniciar a mitjans d’octubre passat i connecta amb la zona industrial de Palafrugell, al carrer de la Metal·lúrgia, a través d’un nou giratori. Al llarg del nou vial també s’ha fet un altra rodona per donar sortida als vials existents a la zona i al creixement urbà i industrial de la zona.