Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dilluns, 26 de juny del 2017

TOBOGAN GEGANT PER SANT PERE

Torna el tobogan d’aigua urbà per la Festa Major de Begur

 
Font: Ajuntament de Begur - Dilluns, 26/06/17
 
El tobogan d’aigua de 100 metres de llargada torna novament per la festa major de Sant Pere de Begur. L’activitat, que va ser tot un esdeveniment l’any passat, estarà ubicat novament a la baixada del carrer Onze de Setembre. El tobogan, gratuït, funcionarà el diumenge 2 de juliol, entre les 11 del matí i les 2 de la tarda.
 
Tobogan a l'Av. Onze de Setembre, a la Festa Major de l'any passat.
(Foto: Ajuntament de Begur)
 
 
El programa festiu també recupera la festa Holy (Parc de l'Arbreda - 01/07/17 - 18.30h), que va tenir molt èxit, i manté actes tradicionals, com l'ofici solemne o les sardanes, alhora que porta diverses novetats, com un correbou infantil, un correfoc, una exhibició de patinatge artístic o un dinar popular, oferint un menú d'activitats per a tota la família, grans i petits.
 
Festa Holy al Parc de l'Arbreda, durant la Festa Major del 2016.
(Foto: Ajuntament de Begur)
 
 
Però, a part d’implicar la gent del municipi als actes programats, el regidor de festes, Marià Renart, vol que la festa sigui un referent a nivell comarcal i gironí. Per això, a part de mantenir els èxits de l’any passat, es tornen a programar moltes novetats. Entre aquestes, destaquen les tres que s’han programat per al divendres 30 de juny: correbou infantil, que tindrà lloc a les 18,30 hores al Parc de l’Arbreda; correfoc amb els Diables de l’Onyar, a les 22 hores amb recorregut de la plaça de l’Església al Parc de l’Arbreda, passant per la Font de Baix, i un show humorístic amb Meugenio, a les 23 hores, al pati de les Escoles Velles.
L’apartat d’humor de la festa començarà el dia abans amb un reportatge televisiu especial que es farà pel poble i que s’emetrà al pati de les Escoles Velles, a les 22,30 hores, abans de l’inici del ball de nit amb l’orquestra La Chatta. Abans, a més, es torna a fer el sopar de pa amb tomata i embotit, com ja es va fer l’any passat, perquè la gent no marxi del lloc després d’escoltar el concert de la festa. El mateix dijous, a la plaça de la Vila i a les 12 del migdia, hi haurà una altra novetat, l’actuació del grup Cul de Sac, que interpretarà peces i músiques tradicionals de danses de parelles.
 
Però encara hi ha més novetats. El diumenge 2 de juliol, després del tobogan, i seguint el que ja es fa per la festa major de Santa Reparada, hi haurà un dinar popular al pati de les Escoles Velles. L’acte, que comptarà amb bar i ball dels anys 60 i 70, està organitzat pel grup de teatre local Mutis. Els que vulguin anar-hi ha de treure el tiquet, 15 euros, a l’Oficina de Turisme. I a la tarda, a partir de les 6 de la tarda, hi ha un festival de patinatge artístic organitzat per la Fundació Esportiva Begur. I, en acabar, una botifarrada popular, que organitzen els pares de l’equip de patinatge de Begur.
 
A més, el dimecres 28 de juny hi ha la novetat del ball a la plaça de la Vila, a partir de les 22 hores, amb el discjòquei Kevin. Però a part de nou novetats, el programa aplega molts altres actes tradicionals de la festa, com és la missa cantada amb la Coral de Begur el dia de Sant Pere, l’obra de teatre del grup teatral local Es Quinze, la fira artesanal o la fira d’atraccions, que restaran obertes fins al 3 de juliol.