Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dilluns, 19 de juny de 2017

LA FLOR SOLAR ÉS L'ESTRELLA

L’equip solar de l’Espai Mas d’en Pinc de Begur, demà al programa “Sense ficció” de TV3

 
Font: Ajuntament de Begur - Dilluns, 19/06/17
  
L’equip solar Smartflower del centre municipal mediambiental Espai Mas d’en Pinc de Begur és un dels elements que apareix demà a la nit al programa de TV3 “Sense ficció”, que està dedicat a la energia solar. El programa, titulat “Revolució solar” i que s’emet a les 21.55 hores, mostra l'actual boom mundial d'energia solar i analitza la viabilitat d'un futur 100% renovable.
“Revolució solar” és una producció de Televisió de Catalunya dirigida per Ricard Belis i Joan Marí, que intenta posar llum sobre les causes de la situació energètica espanyola i ho compara amb altres països, com el Regne Unit o Alemanya.
 
L’Smartflower, inventat a Àustria, va entrar en servei el mes de febrer passat. L’equipament, que fa 2,65 metres d’alçada i pesa uns 750 quilos, té bateries per emmagatzemar energia. Els 12 panells, en forma de pètals, ocupen una superfície de 18 metres quadrats i destaca perquè segueix el moviment del sol per ser més eficient, aconseguint sempre el 100% de la seva capacitat en tot moment. A més, els panells, que es pleguen automàticament amb la posta de sol, també, automàticament, es netegen per treure el màxim rendiment. També es pleguen si es detecta que el vent supera els 54 Km/h. L’equip pot arribar a generar fins a 6.200 KWh/any.
 
L’equip solar de Begur és el primer d’aquest tipus que funciona en un equipament públic de l’Estat espanyol. “És un pas més de la política mediambiental del govern”, va explicar l’alcalde, Joan Loureiro, en rebre les claus de l’equipament, i va afegir la possibilitat d’implantar-ne d’altres. A part de l’Smartflower, a nivell ambiental, el govern begurenc també ha tirar endavant la recollida selectiva porta a porta i està treballant en la recuperació de camins i la creació d’horts comunitaris