Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dimarts, 13 de juny del 2017

CARLES PUIGDEMONT A L'HOMENATGE A JOSEP PALLACH

Homenatge de la Generalitat a Josep Pallach als 40 anys de la seva mort

 
Font: Ajuntament de Begur - Dimarts, 13/06/17
 
Carles Puigdemont, President de la Generalitat, durant l'acte d'homenatge, entregant un ram de flors a la vídua de Pallach, Teresa Juvé.
(Foto: Jordi Bedmar - Ajuntament de Begur)
 
 
La Generalitat de Catalunya, amb el seu president, Carles Puigdemont, al capdavant, va homenatjar ahir al vespre la figura del pedagog i polític Josep Pallach, en commemorar-se el 40è aniversari de la seva mort. L’acte institucional, que es va fer al saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat, va comptar amb familiars, amics i representants polítics. Entre aquests darrers hi havia l’alcalde de Begur, Joan Loureiro, i els regidors Maite Martín, Martí Aldrich i Eugeni Pibernat, com també l’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer. El recordatori de Pallach es va fer arran d’una petició feta per la mateixa Fundació Josep Pallach, que té la seu a Palafrugell.
 
L’acte institucional, organitzat pel departament de Presidència, es va iniciar amb la interpretació musical de “Damunt de tu només flors”, de Frederic Mompou, per part de la mezzosoprano Titón Frauca, acompanyada al piano per Joan Sadurní. Seguidament, Puigdemont va obrir l’acte, donant la paraula a Amadeu Cuito, antic company de Josep Pallach, que es va centrar en el Pallach polític; Antònia Pallach, filla de Josep Pallach, la qual va recordar el Pallach familiar, i Josep Maria Soler, president de la Fundació Josep Pallach, que es va centrar en l’aspecte de pedagog. Durant l’acte es van projectar diverses imatges de Pallach, de la seva família i d’alguns actes de la Fundació Josep Pallach. Després de la intervenció d’Antònia Pallach, el clarinetista Oriol Pagès va interpretar un fragment d’“Al vent”, acompanyat al piano per Ivan Joanals. El president va cloure l’acte, entregant un ram de flors a la vídua de Pallach, Teresa Juvé, i, seguidament, Frauca, amb el pianista Sadurní, va interpretar “L’emigrant”.
 
 
Els representants dels Ajuntaments de Palafrugell i Begur, junt a Carles Puigdemont, durant l'acte d'homenatge a Josep Pallach.
(Foto: Jordi Bedmar i Ajuntament de Begur)