Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


divendres, 19 de maig del 2017

RECOLLIDA SELECTIVA, TAMBÉ PELS TURISTES

Cartells de la recollida selectiva a Begur en 6 idiomes

 
Font: Ajuntament de Begur - Divendres, 19/05/17
 
L’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Begur ha decidit editar, en sis idiomes diferents, uns cartells sobre el servei de recollida selectiva de residus porta a porta que s’aplica al municipi des del passat 1 de febrer, com també la que es fa a través de les àrees d’aportació amb contenidors. Aquests cartells es preparen de cares a la temporada turística, i estan en català, castellà, anglès, francès, alemany i holandès.
 
Els cartells expliquen les fraccions que hi ha, amb dibuixos clarificadors, els dies de recollida de cadascuna d'aquestes, i també s'explica el que s’ha de dur directament a la deixalleria, com ara oli, matalassos, runa, pneumàtics... I que si es tenen mobles, s’ha de trucar a un número i que ja quedaran dia i hora per venir-los a retirar de manera gratuïta.
 
Medi Ambient ja va crear un decàleg per facilitar a la gent del municipi el servei porta a porta. Una acció que complementa les altres que s’han anat realitzant, com les dues xerrades amb els veïns de Begur i Esclanyà, que van aplegar prop de 200 persones, o les que s’han fet amb diversos sectors del municipi al llarg del darrer mes al municipi per conscienciar els veïns. A més, l’Ajuntament, ha aprovat una nova ordenança de recollida de residus per adaptar-la al porta a porta. “Cal prendre consciència de la necessitat de fer-ho bé, tot i que caldrà un temps d’aprenentatge, pel bé de la comunitat”, ha manifestat l’alcalde, Joan Loureiro, que recorda que aquest nou model ve obligat per la Unió Europea.