Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


divendres, 5 de maig del 2017

NOVETATS A LA XARXA CITTÀ-SLOW

La Xarxa Cittaslow elaborarà un pla estratègic per promoure els valors del moviment internacional

 
Font: Ajuntament de Begur - Divendres, 05/05/17
 
Els integrants de la junta de la Xarxa Cittaslow d'aquest dimecres, a Saragossa. (Foto: Ajuntament de Begur)
 
 
La Xarxa de Municipis per la Qualitat de Vida Cittaslow -ciutats lentes- de l’Estat espanyol ha acordat promoure els valors dels municipis integrants per mitjà d’un pla estratègic d’accions relacionats amb el turisme, l’agricultura, l’educació, la creativitat, la planificació urbanística, el patrimoni, el mercat i el producte local i les noves tecnologies. Així ho va acordar la junta de l’entitat estatal durant la reunió de coordinació celebrada dimecres a Saragossa i amb la presència del seu president, Joan Loureiro, que és l’alcalde de Begur. “La Xarxa Cittaslow té el repte de desenvolupar un projecte propi en consonància amb les qualitats de cada municipi”, va manifestar Loureiro, que va afegir: “els pobles que aposten per la qualitat de vida tenen un gran potencial per treballar junts en projectes que ens uneixen, com poden ser la gastronomia, el turisme o el patrimoni”.
 
En la reunió també estaven presents Sílvia Monar, alcaldessa de Pals i secretària de l’entitat; Margarida Camprubí, tercera tinent d’alcalde de Begues, Àlvaro Parro, alcalde de Balmaseda; Koldo Goitia, alcalde de Lekeitio; Jorge García, regidor de Morella; Ager Izagirre, alcalde de Mungia; Ángel Gracia, alcalde de Rubielos de Mora; Alaitz Erkoreka, primera tinent d’alcalde de Mungia i tresorera de l’entitat; Rosa M. Pedret, gestora administrativa de l’entitat; Albert Costa, gestor tècnic de l’associació, i Raquel Martínez, secretària de l’àrea d’Alcadia de Begur.
 
La junta, a més, va valorar molt positivament el reconeixement de Begues, Morella i Balmaseda com a nous membres de Cittaslow Internacional, que es va fer públic en la reunió del Comitè de Coordinació Internacional celebrat el mes de març a Pals i Begur. Com també el fet que el president de l’entitat estatal  serà ratificat com a nou vicepresident de l’entitat internacional en l’Assemblea General que es farà aquest mes a Austràlia.
 
Posteriorment, la junta va valorar molt positivament l’organització de l’assemblea del Comitè de Coordinació Internacional que es va fer del 24 al 26 de març als municipis de Begur i Pals, la qual va comptar amb la presència i participació de delegacions de Corea, la Xina, Noruega, Polònia, Bèlgica, Holanda, Itàlia i França i va permetre mostrar les principals virtuts, valors i característiques dels nostres municipis a nivell internacional.
 
Els acords de la junta de dimecres permetran participar en diversos projectes internacionals tan ambiciosos com conformar una Comissió permanent a la Unió Europea sobre Cittaslow; un projecte holandès a l’entorn de l’agricultura ecològica; un projecte estatal a l’entorn de les empreses amb valors; un projecte belga sobre els valors Cittaslow a les escoles; un projecte italià sobre sostenibilitat del planeta, o un projecte turc a l’entorn de conrear la cultura tradicional