Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


divendres, 26 de maig del 2017

40 ANYS DE FESTIVAL DE MÚSICA DE BEGUR

El Festival de Música de Begur celebra els 40 anys amb Manel, Albert Pla i un nou escenari, Sa Riera

 
Font: Ajuntament de Begur - Divendres, 26/05/17
 
El Festival de Música de Begur celebra enguany el seu quarantè aniversari. Com ja es va fer l’any passat per primera vegada, a més de l'emblemàtic escenari del pati de les Escoles Velles, s'oferiran actuacions també a Mas d’en Pinc, al nucli antic d’Esclanyà i al Castell de Begur (amb l'acte inaugural), però, a més, enguany s'afegeix un altre escenari, la platja de Sa Riera.
 
El Festival s'inaugurarà el 28 de juliol, amb dues actuacions, i s’acabarà el 14 d’agost. Els artistes i grups participants en aquesta edició són Manel, Albert Pla i Diego Cortés, The Excitements, Rosalia i Refree, Cèlia Pallí i Francois Klark, Boston Youth Band Orchestra, the Gospel Viu Choir i Balkan Paradise Orquestra. L’esdeveniment musical, que organitza l’Ajuntament de Begur, està gestionat, per quart any consecutiu, per l’empresa gironina RGB Músic.
 
L’acte inaugural del Festival començarà divendres, 28 de juliol, al Castell de Begur, a les 19.30 hores, amb la Balkan Paradise Orquestra, que està formada per una desena d’instrumentalistes, totes elles dones. La fanfàrria, creada a Barcelona fa dos anys, baixarà tocant fins al poble i farà una cercavila pels carrers principals fins acabar a les Escoles Velles. En aquest espai tradicional del Festival tindrà lloc, a partir de les 21.30 hores, l’actuació de Gospel Viu Choir, que actuarà després del sopar de tapes previst. El grup de gospel representarà l’espectacle “Reload”, dedicat als petits herois, els nens i nens del món, la qual forma part de l’acció solidària “Gospel Sense Fronteres”. Gospel Viu Choir, sota la direcció del músic i compositor Moisès Sala, aplega unes 90 veus i un grup musical format per 6 membres.
 
El 30 de juliol tindrà lloc l’estrena de Sa Riera com a nou escenari del Festival. En concret, actuarà, a partir de les 20.00 hores, la Boston Youth Orchestra. L’acte, com la baixada del Castell, serà gratuït.
 
També serà gratuït el concert de la cantant catalana resident a Toronto, Cèlia Pallí, amb Francois Klark, cantautor sud-africà, que tindrà lloc el dia 1 d’agost al nucli antic d’Esclanyà (19.30 hores).  Pallí i Klark presentaran cançons dels seus projectes respectius en versió acústica i amb duet. Pallí, col·laboradora habitual de Nelly Furtado,  ens donarà un tast de les seves noves cançons que formaran part del seu proper disc (que sortirà a finals del 2017) i temes del seu primer disc, popularitzats a Catalunya per la sèrie “Cites” (TV3) com “I’ll Be Fine”.
 
Al dia següent, dimecres, 2 d'agost, hi haurà l’actuació de flamenc, novament al Mas d’en Pinc, on va viure i morir la bailaora Carmen Amaya, a partir de les 22,30 hores. Actuaran Rosalia i Raül Refree, amb un discurs creatiu que combina flamenc i vanguardia. Rosalia, cantant, ha treballat amb la Fura dels Baus, Chicuelo o Rocío Márquez entre d'altres. El guitarrista Refree, amb un estil peculiar, ha treballat amb Sílvia Cruz, Kiko Veneno o Christina Rosenvinge.
 
El 4 d’agost actuarà 'Albert Pla i Diego Cortés', a partir de les 22.30 hores al pati de les Escoles Velles.
 
El dia 11 d'agost, divendres, també a les 22.30h al pati de les Escoles Velles, actuarà el grup 'Manel', en aquest cas, com en l'últim concert, no hi haurà cadires per seure.
 
La quarantena edició del festival es tancarà dilluns, 14 d'agost, amb l'actuació de 'The Excitements', a les 22.30h, al pati de les Escoles Velles. Aquesta actuació, com les dues anteriors, és de pagament i tampoc hi haurà cadires per seure.
 
El Festival de Música de Begur, que va néixer el 1977 és un dels de més tradició de la Costa Brava, tot i haver estat sempre una proposta austera. La seva filosofia és oferir concerts de qualitat però que alhora siguin assequibles per a un gran públic, així com una diversitat d’estils que va des del jazz o la música clàssica passant pel flamenc, pop o els ritmes ètnics, segons es recorda des de l’organització. Davant aquesta nova edició, la direcció del festival aposta per “seguir reflectint l’eclecticisme artístic i cultural de Begur, amb una programació atractiva i amb capacitat de projecció i captació de públic ocasional, fent alhora de reclam i de promoció cultural d’una de les poblacions i entorns més atractius de la Costa Brava”.
 
 
'Balkan Paradise Orchestra'
 
 
'The Gospel Viu Choir'


'Boston Young Jazz Orchestra'

'Cèlia Pallí i François Klark'
'Rosalia i Refree'
'Albert Pla i Diego Cortés'
'Manel'


'The Excitements'