Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dimarts, 4 d’abril del 2017

HABITATGES D'ÚS TURÍSTIC

Begur aposta per habitatges d’ús turístic regularitzats i de qualitat

Font: Ajuntament de Begur - Dimarts, 04/04/17
 
Més d’una vintena de persones han participat aquest matí a la conferència sobre els habitatges d’ús turístic que ha protagonitzat la gerent de l’Associació Turística Apartaments de Girona (ATA), Àngela Galceran, a iniciativa de l’àrea de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de Begur. La finalitat de la conferència, segons ha manifestat a l’acte el propi regidor, Eugeni Pibernat, és combatre l’intrusisme per oferir una oferta d’habitatges turístics de qualitat. Begur compte actualment amb 1.043 habitatges regularitzats, que representa l’11% de la comarca del Baix Empordà, que és la que en té més de tota la demarcació, amb 9.604. La majoria dels habitatges legalitzats a Catalunya es troben a la demarcació de Girona, amb 25.758 (44%), dels quals 23.691 es troben al llarg de la Costa Brava.
 
Conferència informativa sobre habitatges d'ús turístic.
Foto: Ajuntament de Begur
 
 
L’intrusisme, segons ha explicat Galceran, és la principal preocupació del sector dels apartaments turístics. I entre els motius que provoquen aquest intrusisme, segons la pròpia gerent de l’ATA hi ha el no registrar-se als Mossos, no declarar la renda i no pagar la taxa turística. Alguns ajuntaments, com és el cas de Tossa de Mar, tenen una taxa per legalitzar un habitatge d’ús turístic de 400 euros, però en altres casos, com és el de Begur, aquesta taxa no existeix pas.
 
“Aquesta taxa potencia la il·legalitat”, ha recordat Galceran. Al mateix temps, la gerent ha plantejat apostar per la categorització dels habitatges, per donar un valor afegit i, al mateix temps, qualitat: es tracte d’atorgar claus (com les estrelles dels hotels), amb un màxim de cinc i que es renova cada cinc anys. D’altra banda, els assistents, al llarg de la conferència, han lamentat la poca implicació de la Generalitat vers l’intrusisme.