Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


divendres, 21 d’abril del 2017

CREU ROJA TORNARÀ A VIGILAR LES PLATGES BEGURENQUES

Creu Roja manté el servei de vigilància i socorrisme a les platges de Begur amb més dies i hores

 
Font: Ajuntament de Begur - Divendres, 21/04/17
  
L’Assemblea Local de Creu Roja Palafrugell continuarà, dos anys més, cobrint el servei de prevenció, vigilància, salvament i socorrisme a les platges del municipi de Begur. Així ho ha acordat la junta de govern després que s’hagi imposat en el concurs del servei a dues empreses més, Aunar Group 2009 i Marsave Mallorca.
 
 
 
Creu Roja Palafrugell, que fa aquest servei, de manera interrompuda, des de l'any 1998, incorpora per aquest any una ampliació de la temporada i una prolongació de l’horari de servei. El regidor de Sanitat i Emergències, Martí Aldrich, ha valorat molt positivament el fet que Creu Roja continuï gestionant aquest servei, ja que sempre ha demostrat una gran eficiència i professionalitat.
 
Els equips de socorristes estaran a les platges de Sa Riera, Aiguablava i El Racó, amb el suport d'una ambulància i una cadira amfíbia. L'Ajuntament aporta, a cadascun dels punts, una cadira de vigilància i l'habitacle de socors. L’ampliació de temporada del servei es concreta en 28 dies més que l’any passat: 19 dies laborables i 9 dissabtes, diumenges i festius. Així, la temporada començarà el 16 de juny i finalitzarà el 13 de setembre. Respecte a la prolongació de l’horari de prestació del servei, s’amplia a les tres platges els caps de setmana, dels mesos de juliol i agost, de les 10 del matí a les 7 de la tarda. Això comportarà, globalment, 18 hores de més respecte a l’any passat a cadascun dels tres punts de socorrisme. El cost anual del servei per cadascuna de les dues temporades puja a 71.174,62 euros.
 
D’altra banda, el govern begurenc ha atorgat les autoritzacions per a l’explotació dels serveis de temporada a les platges del municipi. En concret, ha atorgat 12 serveis, amb uns preus que oscil·len des dels 600 als 34.500 euros. I també ha ampliat els serveis municipals de les platges i cales del litoral. En concret, els de neteja de platges, de recollida d'escombraries i de col·locació de passarel·les, lavabos i dutxes. L’alcalde, Joan Loureiro, ha recordat la importància de tenir en bon estat les platges i cales, ja que el municipi viu principalment del sector turístic.
 
El litoral de Begur es caracteritza per la presència d'impressionants penya-segats, entre els quals apareixen petites platges i cales. De nord a sud, podem trobar la platja d’El Racó, la cala de l'Illa Roja, la platja de Sa Riera, la cal d'Aiguafreda, la platja de Sa Tuna, Platja Fonda, la badia de Fornells i la platja d'Aiguablava. A més, compta amb camins de ronda per gaudir d'aquest litoral abrupte, on destaca la reserva marina de ses Negres.