Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dimecres, 12 d’abril del 2017

30 ANYS DE PEDRÍS LLARG

La revista “Es Pedrís Llarg” de Begur compleix 30 anys

Font: Ajuntament de Begur - Dimecres, 12/04/17
 
La revista municipal d'informació i cultura “Es Pedrís Llarg” de Begur compleix enguany 30 anys. El primer número va sortir l’estiu de 1987 a iniciativa del Servei Municipal de Català. Poc després es va incorporar l’Arxiu. Actualment, la revista, que acaba de sortir el número 125, està coordinada des de  l’àrea de Cultura. Al llarg d’aquests anys, el butlletí municipal ha canviat el seu format tres vegades. I ara hi ha una consulta popular, que acaba aquest dissabte, per decidir el nou format. La consulta popular es fa les Escoles Velles, on es troben exposades les quatre propostes que es van presentar al concurs.
 
Portada del número 125 de la revista.
 
El primer número d’“Es Pedrís Llarg”, en format de full A4, era tot en blanc i negre. Després de 67 números, es va decidir apostar per una presentació més de revista, amb paper brillant i color a la portada i contraportada, i un format d’alçada inferior a l’A4. Vint números més tard, però, es va decidir novament canviar la seva presentació, passant al format A3, que és el que manté actualment a l’espera del resultat de la consulta sobre com ha de ser de cares al futur. El concurs per decidir el nou format és una iniciativa de l’àrea de Cultura, que en rebre les propostes, les ha exposat perquè els begurencs decideixin.
La proposta més votada a la consulta serà la guanyadora. Els drets d’explotació, reproducció, comunicació i difusió pública, inclosa la difusió a Internet, transformació i distribució de l’obra guanyadora quedaran en propietat de l’Ajuntament de Begur, el qual es reserva el dret de realitzar modificacions en el disseny original que en permetin la correcta interpretació visual, així com la seva reproducció, segons es deixa clar a les bases del concurs.
 
La revista, amb una periodicitat trimestral, va sorgir amb la finalitat de dotar el municipi amb un mitjà de comunicació que informi de tot el que passa al municipi. Així, al llarg d’aquests anys ha anat informant puntualment de tot el que ha passat al municipi empordanès. Des d’aquest mandat, a proposta del nou equip de govern, amb l’alcalde Joan Loureiro al capdavant, la revista destina també un espai als grups polítics amb representació municipal.
Però cal destacar la col·laboració de veïns del municipi amb els seus articles i textos d’opinió. En aquest darrer número, el 125, apareixen Joan Pi i Ventós, M. Núria Tortras, Pere Rodríguez i Darnés i Ponç Feliu. La foto de la portada 125 està dedicada al Carnaval d’enguany. Però també destaca les festes de Nadal i l’entrevista a Teresa Juvé, escriptora, pedagoga i vídua de Josep Pallach.
Abans de la revista municipal, havia existit la revista parroquial “Tu y yo”, entre els anys 1961 i 1963. En aquesta revista ja hi tenia una columna Josep Carreras, que es deia Es Pedrís Llarg. I ho va voler mantenir a la municipal, però el nom va agradar tant que es va decidir posar-lo a la mateixa revista. Altres possibles noms que es van plantejar van ser “l’Agutzil”, “Can Sabater” i “Notes Begurenques”.