Ràdio Begur

Ràdio Begur

BENVINGUTS

Benvinguts al Blog Oficial de Ràdio Begur


dijous, 5 de gener del 2017

LA NIT MÉS MÀGICA

La majoria de poblacions gironines es preparen per rebre aquest vespre Ses Majestats els Reis d'Orient, que recorreran els carrers més cèntrics

Els Reis arribaran a Banyoles per l'estany després de 18 anys de no fer-ho

Font: El Punt Avui (Edició Digital) - Dijous, 05/01/17 - Redacció
 
Milers de persones participaran aquest vespre en la nit més màgica de l'any i una de les més esperades. Les cavalcades de Reis ompliran els carrers de les poblacions gironines amb els més petits com a protagonistes indiscutibles. Entre les novetats d'aquest any a la demarcació destaca que a Banyoles per primer cop els Reis d'Orient arribaran per l'estany des que va passar l'accident de L'Oca el 1998. Això sí, des de l'organització es manté en secret el mitjà concret de transport que utilitzaran per navegar.
 
Els Reis d'Orient en la seva arribada a Lloret de Mar l'any passat. (Foto: Arxiu - EPA)
 
Aquests són els horaris de les Cavalcades al Baix Empordà.
 
Begur
Els Reis d'Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar, rebran els infants a la plaça Lluís Esteva i Cruañas. Aquesta és la principal novetat de la cavalcada. Els Reis també aniran a Esclanyà. La cavalcada dels Reis d'Orient de Begur començarà a les 6 de la tarda, passant pels carrers de Santa Reparada, de Santa Teresa i de Sant Pere, fins arribar a la plaça.
 
Bellcaire d'Empordà
La cavalcada dels Reis començarà a les set de la tarda.

La Bisbal d'Empordà
La cavalcada sortirà des del Terracotta Museu. A les 18 h tindrà lloc un ball de gegants reial davant les Voltes. Els Reis arribaran a les 18.30 h pel carrer 6 d'octubre, les Voltes, Llibertat, Valls, Ample, Mesures i plaça Major. A les 19 h tindrà lloc l'ofrena al Nen Jesús a la plaça Major i a les 19.30 h la rebuda Reial, a la plaça del Castell.
 
Calonge
Els Reis iniciaran la cavalcada a Calonge a les 18 h sortint del passeig d'Hivern i passant per la plaça de la Concòrdia, carrer de la Rutlla i carrer Àngel Guimerà fins a l'església de Sant Martí. Aquí els Reis rebran els infants i recolliran les seves cartes.
 
Castell-Platja d'Aro
Els Reis de l'Orient arriben primer a Platja d'Aro (18 h), moment en què comença la desfilada pels carrers més cèntrics de la vila passant per l'església de Santa Maria i finalitzant al Palau d'Esports i Congressos. A Castell d'Aro, hi arriben a primera hora del vespre (20 h), visitant també l'església de Santa Maria i finalitzant a la sala polivalent.
 
Fonteta
Cavalcada pel carrer Fitor a les 19 h. A les 18 h els patges recolliran cartes a la pista poliesportiva.
 
Mont-ras
La plaça de l'Església serà el gran punt on els Tres Reis rebran els més menuts i muntaran el seu campament reial, a les 18 h.
 
Palafrugell
A Llafranc, i a causa de les obres de remodelació que s'estan realitzant al passeig, s'ha canviat el lloc on es farà la recepció reial. Com és tradicional els Reis desembarcaran al port nàutic de Llafranc a dos quarts de set. A Palafrugell la cavalcada també inicia la seva sortida a dos quarts de set de la tarda. El recorregut de la desfilada comença a la plaça del Sol i es dirigeix, pels carrers de Torres Jonama, de Pi i Margall, dels Valls i de Cavallers, a la plaça Nova, on tindran lloc els actes oficials de benvinguda, des de la balconada del Centre Fraternal. Recepció al teatre municipal.
 
Palamós
A partir de les 19 h la cavalcada sortirà des de Sant Joan seguint el següent itinerari: Àngel Guimerà, Llibertat, Lluís Companys, Onze de Setembre i els carrers Dídac Garrell, Major (cruïlla pl. dels Arbres), Mn. Miquel Costa i Notaries. A partir de les 20 h els Reis Mags faran una salutació personal a tots els infants que ho desitgin al Teatre La Gorga.
 
Pals
L'arribada al municipi de Melcior, Gaspar i Baltasar està prevista a les 18 h a Can Valmanya, on esperen ser rebuts pels infants i les famílies de la vila. La cavalcada començarà a Can Valmanya i transcorrerà per Samària, Pere Coll, Enginyer Algarra, Abeurador, Ca la Pruna, Església i el pavelló d'esports.
 
Parlavà
La cavalcada discorrerà pels principals carrers dels dos nuclis de Parlavà. Arribaran a les 18.30 h a Fonolleres i a les 19.30 h a Parlavà.
 
Sant Antoni de Calonge
La sortida de la comitiva reial tindrà lloc a dos quarts de set a l'avinguda Costa Brava i passarà per la plaça de Catalunya i carrer Sant Antoni fins a la plaça de la Llibertat, on els Reis adoraran el Nen Jesús. Després aniran al Palau Firal, on rebran els infants i recolliran les seves cartes. A l'espigó del mig hi ha instal·lat el campament reial.

Santa Cristina d'Aro
La rua començarà a les 18.30 h al carrer Salvador Dalí, seguirà per Joan Casas i Arxer, on els Reis s'aturaran per fer l'adoració al nounat. Després la comitiva anirà del carrer Pere Geronès fins al carrer Teulera, i arribarà a la plaça Mn. Baldiri Reixac, on s'instal·larà el campament reial.
 
Torroella de Montgrí
Els Reis arribaran a les 19.15 h al passeig de Catalunya i recorreran els principals carrers de la vila. A l'Estartit arribaran a les 18 h a la plaça del Port, on es farà un espectacle de benvinguda, i a les 20 h, un castell de focs. A les 20.15 h es farà la cavalcada pels carrers de l'Estartit fins a la plaça de l'Església
.
Verges
Campament reial a la placeta durant la tarda, amb xocolatada. La cavalcada arribarà a 2/4 de 7 del vespre a la plaça Onze de Setembre.